Nyheter i Coop Nord

Grattis Skellefteå - nu kommer Stora Coop till Norrböle!

Stora Coop – en butik med fokus på matglädje Skellefteås nästa Coop-butik byggs på det tidigare växthusområdet på Norrböle, intill E4:a rondellen. Det kommer att bli en Stora Coop, med fokus på prisvärd, hållbar matglädje. Coop Nord har sedan tidigare tecknat ett avtal om markanvisning för den aktuella fastigheten och kommunfullmäktige har godkänt fastighetsöverlåtelsen till Coop Nord.

Återvinningsstation byggs vid Stora Coop Tomtebo

Coop Nord har undertecknat ett avtal med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI om en returåtervinningsstation i direkt anslutning till Stora Coop och OKQ8, Carlslid.

Coop Nord satsar i Holmsund – etablerar Stora Coop

Coop Nord har tecknat ett hyresavtal med UM Fastigheter AB för etablering av en ny stormarknad i Holmsund i direkt anslutning till E 12:an. Stora Coop Holmsund blir därmed startskottet för den framväxande stadsdelen Sjöstaden.

Coop Nord fortsätter att investera

Under 2019 har Coop Nord fortsatt att investera, både i butikerna och för en hållbar framtid. De mest omfattande projekten är återuppbyggnaden av Coop Björna och investeringen i miljövänliga kyl- och frysmedier.

Coop Nords årsredovisning 2019

2019 har varit ett intensivt och händelserikt år. Vi har byggt om butiker, invigt butiker och i rekordfart återuppbyggt Coop Björna efter en totalbrand. Vår målsättning är tydlig. Vi vill leverera prisvärd och hållbar matglädje till våra kunder och medlemmar.

Coop Björna invigd efter en rekordsnabb återuppbyggnad

I somras totalförstördes Coops butik i Björna i en brand. Nu bara några månader senare är det dags att slå upp portarna för en ny betydligt större butik fylld med lokala läckerheter och moderna butikslösningar med en låg miljöpåverkan. Barnen från Björna förskola klippte bandet vid invigningen 19 december.

Coop Nord har utsett Vice VD

Coop Nord fortsätter utvecklas!

Nyetablering på Östra Station

Coop Nord kommer att etablera en ny dagligvarubutik i den framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Det unika läget skapar goda förutsättningar för en hållbar dagligvarubutik, med en stark färskvaruprofil anpassat för både de närboende och för kunder på språng.

Stora Coop Ersboda bäst i Sverige på Frukt & Grönt

Stora Coop Ersboda vann det prestigefyllda priset som Årets Frukt & Gröntavdelning 2019 på Dagligvarugalan som hölls den 19 september. ”Kraftfulla torgexponeringar, fokus på brett och djupt sortiment och eminenta färgspel möter kunden med impact.”, var juryns motivering.

Sense kosmetik i Östersund avvecklar sin verksamhet

Sense kosmetik i Östersund, som är en del av Coop Nord, kommer att avveckla sin verksamhet vid årsskiftet 2019/2020. Skälet till avvecklingen är att Sense sortiment till största del handlas via internet och inte i den fysiska butiken.

Efter branden – Coop satsar i Björna

Den 14 juli brann Coops butik i Björna ner till grunden. Coop har en lång historia i Björna och beslutet att stanna kvar i Björna var därför lätt att fatta.

Coop Näsåker har nyinvigt en miljövänlig butik

Coop Näsåker nyinvigdes 12 juni efter en renovering som haft ett stort fokus på miljövänliga alternativ. En ny kyl- och frysanläggning med naturliga köldmedier har installerats. Coop Nord har investerat närmare fem miljoner kronor i butiken.

Coop Järpen en modern och hållbar butik har öppnat

Coop Järpen nyinvigdes den 5 juni. Butiken är upprustad till att bli en modern och miljömedveten butik där frukt och grönt har ett stort fokus. En helt ny salladsbar har tagit plats i butiken och självutcheckning har installerats för att möta kundernas olika behov.

Coop Nord årsredovisning 2018

Verksamhetsåret 2018 kan sammanfattas som ett bra år med stora satsningar på miljön, nya butiker, nya moderna koncept.

Pant gav nära 29 500 nya träd

Totalt skänkte Coop Nords kunder 590 165 pantkronor under 2018, vilket motsvarar 29 496 nya träd i östra Afrika. Mest givmilda med pantpengarna i Coop Nords butiker är Sundsvallsborna. Det visar Vi-skogens årliga pantrankning av Biståndsknappen.

Coop Storlien flyttar till nya lokaler

Coop Storlien är en välbesökt gränshandelsbutik och ett utflyktsmål för många norrmän. Nu planerar Svenska Handelsfastigheter en ny handelsplats i Storlien, dit Coop kommer att flytta och utöka sin verksamhet.