Nyheter i Coop Nord

Coop Storlien flyttar till nya lokaler

Coop Storlien är en välbesökt gränshandelsbutik och ett utflyktsmål för många norrmän. Nu planerar Svenska Handelsfastigheter en ny handelsplats i Storlien, dit Coop kommer att flytta och utöka sin verksamhet.

Coop öppnar ny butik i Ullånger

Efter några intensiva veckor av omställning av butiken öppnar Coop Ullånger torsdag den 13 december klockan 09.00

Nu öppnar Stora Coop på Tomtebo

Det är Umeås näst största Coopbutik som slår upp sina portar den 29 november på Tomtebo. Det är en Stora Coop, med fokus på mat i butikshyllorna. 2014 fick Coop Nord markanvisning, men själva bygget har pågått under ca ett år. Och nu är det äntligen dags att släppa in kunderna.

Invigning av Coop Åre

Coop Åre inviger torsdag den 22 november efter en totalrenovering och utbyggnad. Totalt har Coop Nord investerat 10 miljoner i butiken.

Coop Nord köper ICA i Ullånger

Coop Nord köper ännu en butik, denna gång är det konkursboet efter Ica i Ullånger i Kramfors kommun. Butiken öppnar i Coops regi innan jul.

Rebecca Göransson blir Coops Nords nya kommunikatör

Rebecca Göransson blir ny kommunikatör hos Coop Nord i Umeå. Med en bakgrund som journalist, fotograf och webbredaktör har Rebecca en gedigen erfarenhet inom media.

Invigning av Coop Bjurholm

Coop Bjurholm inviger idag efter en totalrenovering. Totalt har Coop Nord investerat fem miljoner i butiken.

Coop Nord minskar matsvinnet med app

Coop Nord tar ännu ett steg för minskat matsvinn genom ett samarbetsavtal med Foodtech-företaget Deligate. Med en app som stöd kan butikerna enklare hantera datum på varorna och minska mängden som kastas.

Invigning av Coop Tullporten

I november fyller butiken i Tullporten i Härnösand ett år som Coop. Firandet startar redan idag, med invigning efter en totalrenovering. Totalt har Coop Nord investerat 8,5 miljoner i butiken. Även butikschefen är ny sedan sommaren, Christian Roos.

Premiär för Coop Online i Örnsköldsvik

Coopkunder i Örnsköldsvik får en ny butik som är öppen dygnet runt och alltid nära till hands. Måndag 24 september kommer Ö-viksborna att kunna handla mat online från coop.se. Varorna levereras hem till dörren. Snabbt, enkelt och smidigt.

Coop City Östersund välkomnar Simon

Idag börjar Simon Kristoffersson som ny butikschef på Coop City Östersund. Simon kommer närmast från Coop Frösön där han varit vice butikschef.

Vi ses på Umeå Smakfestival

Den 13-16 september är det dags för Umeå Smakfestival där Coop är stolt sponsor. I år kommer Smaka på Coop och Django att besöka festivalen!

Norrländskt blir ännu grönare - Coop Nords märkning av norrländska varor fyller 10 år

Norrländska varor har alltid varit viktiga för Coop Nords medlemmar. I 10 år har Coop Nord märkt ut norrländska varor i butik och marknadsföring för att göra det enklare för kunderna att hitta dem. Inför jubileet byter märket färg från brun till grön, en färg som står för hållbara val. Märkningen uppmärksammades i vår av White Guide Green, där Coop Nord hamnade på topp 5 i Sverige i kategorin Årets Hållbara Handling.

Coop Ursviken invigs

Idag 14 juni invigs Coop Ursviken, en totalrenoverad butik med många nyheter, ny grön profil och nytt namn.

Det våras för Coop Lövånger

I sommar kommer Lövånger blomstra lite extra. Nya fräscha Coop Lövånger står klar för sommargäster och kunder och invigs idag 7 juni. En totalrenoverad och större butik fylld med nyheter.

Premiär för Coop Online i Sundsvall

Coopkunder i Sundsvall får en ny butik som är öppen dygnet runt och alltid nära till hands. 21 maj kommer Sundsvallsborna att kunna handla mat online från coop.se. Varorna levereras hem till dörren. Snabbt, enkelt och smidigt.

Klart med ny butikschef på Coop Tomtebo

Christer Forsgren, nuvarande butikschef på Coop City, byter butik till Coop Tomtebo som öppnar under 2018. Christer har arbetat på flera Umeåbutiker och har erfarenhet av omfattande byggprojekt från Coop Teg.

Stora Coop Sundsvall utmanar i Språkvänstafetten

Maj månad tar Stora Coop Sundsvall över stafettpinnen i Språkvänstafetten för att samla språkvänner bland sin personal och deras kontaktnät.

Coop Nords största miljösatsning syns inte - mer hållbara butiker med nya köldmedier

I en stor miljösatsning byter nu Coop Nord ut sina köldmedier mot nya hållbara alternativ. En osynlig förändring för kunderna men en av föreningens största hållbarhetsåtgärder genom tiderna.

Coop Tomtebo tar form

Bygget av Coop Tomtebo går enligt plan. Stommen är på plats och förbipasserande boende kan ana den kommande butiken. Bakom kulisserna pågår planeringen för det invändiga arbetet och rekrytering av nya medarbetare.

Föreningsstämma 2018

Coop Nords föreningsstämma genomfördes 13-14 april. Föreningsstämman är Coop Nords högst beslutande organ. Där väljs styrelse och valberedare, ägarombuden får information om Coop Nords verksamhet, fastställer årsredovisning och behandlar motioner.

Välkommen tillbaka, Frida!

Vår nya butikschef på Coop Grisbacka heter Frida Lindström och är ett bekant ansikte för många, efter flera år på olika Coop-butiker i Umeå. Varmt välkommen tillbaka!

Calle Asplund är ny butikschef i Sollefteå

Vår nye butikschef är en hemvändare som uppskattar gott på grillen och ser fram mot att utveckla mathandeln i Sollefteå. Välkommen åter!

Nominering i White Guide Green

I nya White Guide Green är Coop Nord är genom vd Thomas Johansson nominerade i Årets Hållbara handling. Detta för det mångåriga arbetet med att lyfta norrländska varor.

Elias Persson är ny butikschef i Nordmaling

Vår nye butikschef på Coop i Nordmaling heter Elias Persson och kommer närmast från Coop Röbäck. Han ser fram mot att få lära känna Nordmalingsborna och laddar för grillsäsongen.

Ny butikschef inviger Coop Bredbyn

Sara Olsson är ny butikschef i Bredbyn och har stöttat butiken under vinterns stora ombyggnad. Idag inviger barn från orten butiken, med grön profil och nytt namn – Coop Bredbyn.

Coop Nords årsrapport 2017

Coop Nord är en av Sveriges största konsumentföreningar. Vi äger och driver 77 stycken Coop-butiker i tre norrländska län; Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Från fjäll till kust, från landsbygd till stad, från närbutik till stormarknader med allt under ett tak – det finns ett Coop för alla.

Coop Nord sammanfattar 2017 - 7 nya medlemsägda butiker

Coop Nords resultat för verksamhetsåret 2017 uppgår till 307 miljoner. Året har präglats av stora affärer – försäljning av flera handelsområden och förvärv av nya butiker. Under året har Coop Nord öppnat sju nya butiker, varav en online.

Tomtebobarnen tog första spadtaget

Idag fick de stora maskinerna stå still en stund, när barn från förskolan Bergatrollet tog de första symboliska spadtagen för Coop Nords nya butik Coop Tomtebo.

Invigning av Coop Byske - sommarbutik i ny grön stil

Idag inviger Coop Byske efter en stor ombyggnad. Inför sommarens turistsäsong är butiken omställd till en fräsch grön butik med snabba måltidslösningar för lata dagar på stranden.

Marcus Johansson blir ny butikschef i Vindeln

Marcus Johansson blir ny butikschef i Vindeln 1 mars. Han har lång erfarenhet från handeln från butik, leverantör och som kategoriansvarig på HK:s försäljningsavdelning.

Årets säljare blev chef

Siv Häggman är inte bara en prisad säljare utan även ny butikschef på Coop Torvalla. Grattis till ditt nya jobb!

Invigning av Coop Nordmaling - en fullmatad butik i ny grön stil

Coop Nordmaling invigs idag efter en total ombyggnad med ökad butiksyta. Nyheten varma färdigrätter har redan blivit en succé hos kunderna.

Välkommen till Coop Teg, Joel

Vår nye butikschef på Coop Teg heter Joel Lindegren. Han väljer gärna en kaffetår utomhus och något fräscht på tallriken.

Välkommen till Coop Själevad, Sandra!

Topp tre på ekologiskt i Coop Nord

Försäljningen av ekologiska varor i Coop Nord gick starkt under 2017. De tre butiker som har högst ekologisk försäljning i Coop Nords tre län är Coop Ålidhem, Själevad och Frösön.

Årets... prisades på Coop Nords kickoff

På Coop Nords årliga kickoff fick Årets Säljare, Chef, HK-medarbetare och arbetsplats motta priser för särskilda insatser för föreningens bästa under 2017.

Välkomna på medlemsdag!

Lördag den 27 januari är det medlemsdag i våra butiker. Vi bjuder på fika, aktiviteter och möte med butikschef och våra ägarombud. Välkommen!

Varannan butikschef är en man

Helena, Fredrik, Sara, Katja, Ida, Veronica, Emma, Gerda, Faouzi, Johan, Niklas, Frida, Johanna, Bodil och Adam är några av de butikschefer som bidragit till att Coop Nord uppnått ett jämställdhetsmål 2017 - lika många män som kvinnor bland butikscheferna.

Adam Lundström blir ny butikschef i Malå

Vår nye butikschef i Malå heter Adam Lundström. Han har erfarenhet från flera Coop-butiker och är bosatt i Malå. Varmt välkommen!

Bodil Lindeberg är ny butikschef på Coop i Ånge

Vår nya butikschef i Ånge heter Bodil Lindeberg, tidigare vice butikschef i samma butik. Bodil tar gärna en svängom på fritiden och på julbordet finns två måsten. Välkommen!

Invigning av Coop Nära Åsele

Butikschef Therese Domeij och medarbetarna på Coop Åsele har byggt om i höst. Lagom till julhandeln bjuder de in till en ny, fräsch och öppen butik.

Invigning av Coop Mariehem

Idag invigs en ny butik i Umeå, Coop Mariehem, en modern och fräsch närbutik med grön profil. Dörrarna öppnar mitt i julhandeln och det är en comeback som närboende har längtat efter.

Invigning av Stora Coop Umeå

Idag är det premiär för Stora Coop Umeå. Stormarknaden har byggts om under hösten och invigs idag. På Stora Coop finns allt för hemmet, barnen och familjen under ett tak, med grön matglädje i fokus.

Invigning av Coop Tullporten

Idag invigs Coop Tullporten, Coop Nords senaste nyförvärv i Härnösand. Butiken drivs vidare i samma tradition, med samma medarbetare och goda service som tidigare.

Frida Kempe blir ny butikschef i Kramfors

Vår nya butikschef i Kramfors heter Frida Kempe. Hon har tidigare varit vice butikschef och ser nu fram mot att ta ett ännu större ansvar.

Invigning av Coop Brunne

Coop Brunne är invigd och det var framtiden i Brunne, skolan, som klippte invigningsbandet och välkomnade Brunneborna till deras nya, gröna butik.

Välkommen tillbaka till Coop Frösön, Johan!

Johan Johansson är ny butikschef på Coop Frösön. Välkommen tillbaka till butiken!

Niklas Jonsson blir ny stormarknadschef i Härnösand.

Vår nya stormarknadschef på Coop Forum Härnösand heter Niklas Jonsson. Han kommer närmast från Biltema i Birsta där han nu är varuhuschef. Niklas tillträder sin tjänst efter årsskiftet.

Faouzi Makso blir ny stormarknadschef på Coop Forum Umeå

Den 1 november tillträder Faouzi Makso tjänsten som stormarknadschef på Coop Forum Umeå. Faouzi har 25 års erfarenhet i detaljhandeln och har varit butikschef på tre olika Coop-butiker, senast Coop City. Hans första uppdrag blir att slutföra förvandlingen till Stora Coop.

Coop Nord köper två butiker i Härnösand

Coop Nord köper Tempo Tullporten och Brunne Livs i Härnösand. De 18 medarbetarna erbjuds fortsatt anställning på Coop Brunne och Coop Tullporten, som öppnar den 16 respektive 23 november.

Anna Munk blir ny affärsområdeschef i Coop Nord

Coop Nord förstärker försäljningsavdelningen med en ny affärsområdeschef från 1 november. Det blir Anna Munk, nuvarande butikschef på Coop Frösön, som går in i en ny roll.

Coop Nord ger matglädje till Hjältarnas Hus

Hjältarnas hus är ett tillfälligt hem för barnfamiljer från hela Norrland där ett barn har drabbats av långvarig sjukdom. Coop Nords vd Thomas Johansson besökte idag Hjältarnas hus för att överlämna en gåva.

Fyra nomineringar till Visa Vägen-priset

Coop Nord, Coop Forum Umeå, Coop Kramfors och butikschef Örjan Lindström är nominerade till Samhalls Visa Vägen-pris. Priset uppmärksammar företag och eldsjälar som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Klart för Coop Tomtebo

Detaljplanen har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Coop Nord kan förvärva mark och påbörja bygget av en ny Coop-butik på Carlslid/Tomtebo i Umeå.

Gerda Stensson är ny butikschef i Sveg

Vår nya butikschef på Coop Sveg heter Gerda Stensson. Hon har arbetat på butiken i åtta år och kommer nu tillbaka från föräldraledighet till en ny roll som butikschef. Välkommen!

Invigning av Coop Teg

Idag klippte förskolan invigningsbandet på helrenoverade och utbyggda Coop Teg. Coop Nord har investerat 17 miljoner i butiken. Nya Coop Teg kännetecknas av hållbarhet och matglädje.

Emma Appelblad gör entré i Strömsund

Veronica blir butikschef på nya Coop Mariehem

Coop Mariehem öppnar i slutet av 2017, butikschef blir Veronica Näslund. Hon har 10 år bakom sig på Coop och kommer närmast från Coop City där hon varit vice butikschef. Veronica har även haft en viktig roll vid uppstarten av Coop Röbäck och Ånäset.

Invigning av Coop Granlo

Coop Nord förvärvade butiken i Granlo i juli. På bara en månad har butiken bytt skepnad till nya, gröna Coop Granlo. Den sista augusti var det dags för högtidlig invigning med bandklippning, kundsläpp och tårta.

Norrlands bästa ekobutiker är...

Idag listar Coop Sverige landets bästa ekobutiker i pressmeddelanden - i våra tre län är det Coop Ålidhem, Själevad och Frösön som har ekoflaggan i topp!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies