Coop Nord etablerar butik i expansiva Vemdalen

Coop Nord satsar i Sveriges tredje största skidort Vemdalen. Ett mångårigt hyreskontrakt har tecknats med fastighetsbolaget Klyftberget Centrum AB med sikte på butiksöppning vid årsskiftet 2023 – 2024.

Coop Vemdalen kommer att placeras som en del i en ny handelsplats med aktivitetscentrum på fastigheten Vemdalen Kyrkby 32:72. Företagarföreningen i Vemdalen har varit drivande bakom detaljplanen som gjort etableringen möjlig och fastighetsbolaget Klyftberget Centrum AB har fått uppdraget att uppföra och förvalta den nya byggnaden.

– Vi har haft bra dialog med Gunnar och Gustav Forss på Klyftberget under en lägre tid för att hitta formerna för en lyckad etablering. Det är mycket glädjande att vi kunnat teckna ett mångårigt hyreskontrakt och nu ska starta projektet, säger Coop Nords fastighetschef Lars Carlstedt.

Coop Nord planerar att investera cirka 15 miljoner kronor i den nya butiken, som kommer att sysselsätta uppskattningsvis 20 helårsarbetare.

– Vemdalen är idag Sveriges tredje största skidort, med ett stort utbud av aktiviteter för både vinter och sommar och en fortsatt fin prognos för ökning av antalet bäddar. Nu tar vi upp konkurrensen med de tre matvarubutiker som finns i Vemdalen-området. Det innebär en högre tillgänglighet och ett bättre flöde för våra medlemmar och kunder, säger Henrik Skyttberg, VD för Coop Nord.

Coop Vemdalen kommer att bli en butik med hög färskvaruprofil och en säljyta på närmare 1200 kvadratmeter. Den lokaliseras tillsammans med en multihall och utrymme för andra butiker.

–  Vemdalen har expanderat kraftigt och får nu den mittpunkt den behöver för fortsatt utveckling, kommersiell service i kombination med boende. En miljon gästnätter och ett centralt läge i Härjedalen skapar köpkraft för ett brett serviceutbud. Förutom turister och lokala kunder pendlar många hundratals säsongsarbetare till turistnäring och byggprojekt i området, säger Gunnar Forss, delägare i Klyftberget Centrum AB.

[Bildtext]
Coops etablering bidrar till att skapa en ny mittpunkt för Vemdalen-området. På bilden ses skidområdet i Björnrike. (Foto: Ola Matsson, Skistar)


För mer information kontakta:

Stefan Eriksson, Medlems- och kommunikationschef, Coop Nord
Telefon: 090 – 10 41 62
Mejl: stefan.eriksson@coopnord.se

Gunnar Forss, Klyftberget Centrum AB
Mejl: gunnar@gunnarforss.se