Coop Mastercard

Som medlem är det här det enda Coop-kortet du behöver. Det fungerar som medlems-, betal- och kreditkort i ett och ger extra poäng på dina köp, både på och utanför Coop!

Försäkring

En bra köpförsäkring med prisgaranti, drulleförsäkring och förlängd garanti som gäller utan självrisk ingår i kortet. Du sparar pengar genom att slippa teckna olika tilläggsförsäkringar. Dina internetköp blir också säkra genom att köpen bekräftas med Mobilt BankID eller SMS-kod.

Med Coop Mastercard har du en kompletterande reseförsäkringen med bland annat avbeställningsskydd och förseningsförsäkring. Försäkringen ger också ett skydd för din familj och upp till tre medresenärer. 

Den kompletterande reseförsäkringen innefattar dessutom självriskeliminering för hyrbil (gäller både inrikes och utrikes). Om det under resan inträffar en skada på din hyrbil, kan du få ersättning upp till 20 000 kronor.

Försäkringsvillkor

Förköpsinformation

Mer information om försäkringar

Flexibla betalningar

Med flexibla betalningar väljer du själv mellan att dela upp betalningen eller betala hela beloppet. Köpen samlas på en månadsfaktura och betalas hela beloppet tillkommer ingen ränta.

Läs mer om Coop Mastercard

Betala fakturan med Swish

Här kan du läsa frågor och svar om att swisha för att betala din Coop Mastercard-faktura. 

Swisha för att betala fakturan

Digitala plånböcker

Betala smidigt och säkert med mobilen eller klockan med Apple Pay. 

Poängshoppen

Omvandla dina poäng till värdecheckar eller upplevelser och produkter hos våra partner.

Till Poängshoppen

Fakta

Med Coop Mastercard Mer kan du göra betalningar och ta ut kontanter.

Ordinarie årsavgift 295 kr.

Kreditränta för närvarande 19,70 % (2023-08-01), rörlig.

Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 021 kr vid betalning med e-faktura (22 369 kr med pappersfaktura).

Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 835 kr vid betalning med e-faktura, 1 864 kr med pappersfaktura) och att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.

Kontantuttag kostar 1,5% av uttaget belopp, dock lägst 35 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,75 % på valutakursen.

Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3%. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot.

Aviavgiften är 29 kr/månadsräkning, 0 kr om du använder e-faktura.

Avtalet gäller tillsvidare och ångerrätt gäller.

Coop Sverige AB samarbetar med Entercard Group AB och är kreditförmedlare avseende betal- och kreditkortet.

Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

Tjänsten tillhandahålls av EnterCard.

 

Relaterat:

Mitt Coop

På Mitt Coop hittar du dina poäng, uttagna poängvaror, personliga erbjudanden, beställningar och annat.

Bistånd på köpet

Genom att betala med Coop Mastercard eller Coop Matkonto avrundas slutsumman automatiskt uppåt till närmsta krona när du handlar. Med lite hjälp från dig kan fler människor ta steget ur fattigdom, för gott.

Coop Matkonto

Ett betalkort för dig som vill ha koll på matkontot när du handlar mat i Coops butiker.