Information om Coop Mastercard

Har du redan ett Coop Mastercard?

Mitt Coop Mastercard och i Mastercard-appen har du full koll på ditt Mastercard. När du loggar in med BankID kan du bland annat:

  • Se ditt saldo och tillgängligt köputrymme.
  • Se dina senaste transaktioner.
  • Överföra pengar från ditt kort till bankkonto (saldoöverföring).
  • Ansöka om att höja din kreditgräns.
  • Se tidigare fakturor.

Ladda ner Mastercard-appen

Du loggar in i appen med ditt BankID.

Hämta i App Store. Ladda ner på Google Play.

Har du andra frågor om Coop Mastercard? Kontakta Kundservice

Spärra kortet

Om du tappat bort ditt Coop Mastercard eller misstänker att det blivit stulet är det viktigt att du spärrar kortet direkt.

Spärrservice, telefon: 08–400 003 02

Telefonlänken fungerar i Sverige och utomlands.

Allmänt om kortet

Vad är ett betal- och kreditkort och hur fungerar det?

Med ett betal- och kreditkort får du en månatlig faktura istället för att köpet dras direkt från ditt bankkonto. På fakturorna redovisas alla köp och uttag under den senaste perioden. Du kan varje månad välja om du vill betala hela det belopp du utnyttjat eller dela upp betalningen över en längre tid, dock måste minst 3 % av skulden betalas varje månad, lägst 150 kr. Väljer du att betala hela skulden betalar du ingen ränta. Delar du upp den i mindre delar betalar du ränta på den kredit du utnyttjar.

Jag har redan ett bank/betalkort med Mastercard betalfunktion. Kan jag ta del av alla fördelar?

Coop Mastercard är ett unikt kort som ges ut av Coop tillsammans med EnterCard. Du måste ansöka om Coop Mastercard för att kunna ta del av alla fördelar vi berättar om här på sidan. Har du redan ett bankkort med Mastercard-symbol, som du använder som bankomatkort och som är kopplat till ditt lönekonto, kan du även behålla det. Kombinationen ett bankkort och ett betal- och kreditkort i plånboken är ganska vanlig och uppskattad.

Betala med kortet

Kontaktlösa betalningar

Med kontaktlös betalning kan du betala köp upp till 400 kronor genom att ”blippa”. Håll bara kortet mot betalterminalen som har symbolen för kontaktlösa betalningar. Tänk på att beloppsgränsen kan variera mellan olika länder och att du vid enstaka tillfällen kan behöva ange din PIN-kod för att verifiera köpet.

Problem med blippfunktionen

Vid problem med kontaktlös betalning kan du av säkerhetsskäl behöva göra ett köp med chip och PIN-kod. Prova att stoppa in kortet i terminalen och slå din PIN-kod. Har du glömt din PIN-kod kan du se den på Mitt Coop Mastercard eller i Coop Mastercard-appen.

Genom att logga in på Mitt Coop Mastercard eller i Coop Mastercard-appen kan du se ditt tillgängliga saldo och om ditt kort är aktivt. Logga in med BankID eller mobilt BankID.

Fungerar mitt kort på resmålet?

De flesta länder accepterar kortbetalningar med Mastercard. Vi rekommenderar att du för säkerhets skull hör med din resebyrå alternativt ambassaden/konsulatet för det land du tänker besöka. Du kan söka efter uttagsautomater i närheten på sidan hitta uttagsautomat på Mastercards webbplats.

När jag använder kortet utomlands, ska jag betala i svenska kronor?

EnterCard rekommenderar att betala i landets egen valuta.

Krediten

Går det att höja sin kreditgräns?

Ja, det går att ansöka om högre kreditgräns. Blir din ansökan beviljad får du ett större köputrymme på ditt Coop Mastercard. Du kan ansöka om att höja din kreditgräns på Mitt Coop Mastercard eller via Coop Mastercard-appen. 

Vad är saldoöverföring?

Med en saldoöverföring kan du, förutsatt att det finns tillgängligt kreditutrymme, använda ditt Coop Mastercard för att överföra pengar till bankkonto. Om du till exempel behöver göra ett köp kontant. För varje saldoöverföring du beställer så tillkommer en dag-för-dag ränta enligt betal- och kreditkortets ordinarie räntesats. Ränta debiteras från första dagen efter överföringen.

På Mitt Coop Mastercard eller via Coop Mastercard-appen kan du genomföra en saldoöverföring.

Hur fungerar betalningsfri månad?

Har du ett Coop Mastercard har du möjlighet att utnyttja betalningsfri månad två gånger per år. En betalningsfri månad innebär att du inte behöver betala fakturan den månaden, utan skjuter på den till månaden därpå. Du kan ansöka om betalningsfri månad på Mitt Coop Mastercard.

Medlemskort och poäng

Hur tjänar jag poäng med kortet?

Du tjänar poäng på allt du handlar med kortet, både när du betalar på Coop och vid andra köp. Kortet ger dig 0,5 poäng per krona på alla dina köp. När du handlar på Coop får du därmed 0,5 poäng/kr utöver poängen du tjänar enligt poängtrappan. 

Observera att kontantuttag, saldoöverföring och fakturabetalning med Coop Mastercard inte är poänggrundande.

Var kan jag se hur mycket poäng jag tjänat in?

Du kan se ditt poängsaldo (från poäng intjänade på och utanför Coop) när du loggar in i Poängshoppen på Coop.se, i Coop-appen eller i Medlemspunkten i butik. Kom ihåg att hålla koll på uppdateringar av Coop-appen.

Vad kan jag använda mina poäng till?

Som medlem kan du använda intjänade poäng genom att plocka ut värdecheckar från Coop eller på erbjudanden från någon av våra partner. Allt finns samlat i Poängshoppen som du hittar på Coop.se, i Coop-appen eller i Medlemspunkten i butik.

Vad är poängtrappan?

Ju mer du handlar på Coop desto mer poäng får du. För varje tusenlapp du handlar för hos Coop, flyttar du upp ett steg i trappan och tjänar fler poäng per krona. Första tusenlappen ger 0,5 poäng/kr. Nästa tusenlapp ger 1 poäng/kr. Så fortsätter det hela vägen upp till 5 poäng/kr. Allt du handlar för över 5 000 kr/mån ger alltså 5 poäng/kr. När du handlar med ditt Coop Mastercard får du dessutom 0,5 poäng/kr på alla köp.

Säkerhet

Vad gör jag om mitt kort blivit borttappat eller stulet?

Om du misstänker att kortet har kommit i orätta händer eller inte vet var det är ska du omedelbart ringa spärrservice för att spärra ditt kort. I övriga fall kontaktar du Kundservice.

Ring spärrservice: +46 (0) 8 400 003 02

Vad är phishing?

"Phishing" innebär att bedragare försöker komma över känslig information exempelvis via telefon eller e-post. Du kan som kund bli ombedd att lämna ut kortnummer och koder. Vi vill uppmana våra kunder att aldrig lämna ut känslig information till någon obehörig. Kom ihåg att EnterCard aldrig begär in uppgifter som kortnummer eller koder via e-post eller telefon.

Vad är skimming?

Skimming är kopiering av den information som finns på magnetremsan på ditt kort. Syftet är att tillverka ett falskt kort. Denna typ av bedrägeri har främst förekommit i uttagsautomater och i enstaka fall även i butiksterminaler.

Uppdatera informationen om dig som kund

Alla banker och finansinstitut är enligt lag skyldiga att ha uppdaterad information om sina kunder, även känt som kundkännedom. Det betyder att vi behöver ha korrekt och uppdaterad information om dig och din avsedda användning av våra produkter, och vi behöver därför svar på några frågor.

Om du väljer att inte svara på våra frågor kan vi behöva spärra dina produkter tillfälligt eller till och med avsluta din kundrelation med oss. Detta på grund av att vi inte har tillräcklig kunskap om dig.

Du kan läsa mer om Kundkännedom här:

entercard.se/sakerhet/kundkannedom

Hantera kortet

Jag har glömt min PIN-kod, vad gör jag?

Logga in på Mitt Coop Mastercard eller i Coop Mastercard-appen med BankID eller mobilt BankID. Under kort klickar du på ”Se PIN” och följ instruktionerna. Där kan du se din PIN-kod i 10 sekunder.  

Kan jag ändra PIN-kod?

Ja, logga in på Mitt Coop Mastercard med BankID eller mobilt BankID. Under kort kan du klicka på ”Ändra PIN” och sedan följa instruktionerna. Tänk på att om du väljer en ny kod kommer ett nytt kort att skickas hem till dig, något som är bra att tänka på om du exempelvis köpt en biljett som är kopplad till kortnumret. Din nya PIN-kod kommer inte att börja gälla förrän du har fått det nya kortet.

Går det att skaffa ett extrakort?

Ja, med extrakort i hushållet samlar ni snabbare ihop fler poäng tillsammans! Alla köp och transaktioner ni gör med respektive kreditkort redovisas separat, men samlas på en och samma månadsfaktura. På så sätt får ni snabbt och enkelt en bra översikt över alla era inköp. På Mitt Coop Mastercard kan du ansöka om extrakort till annan medlem i ditt Coop hushåll.

Hur ansöker jag om e-faktura för att slippa aviavgiften?

Du anmäler e-faktura via din internetbank, använd då sökordet ”Coop Mastercard”. Vid e-faktura tillkommer ingen aviavgift. Väljer du att få dina fakturor via papper tillkommer en avgift på 29 kronor.

Giltighetstiden på mitt kort går snart ut, när och hur får jag ett nytt?

Cirka två veckor innan giltighetstiden på ditt nuvarande kort går ut får du ett nytt kort hem i brevlådan.

Hur uppdaterar jag mina kontaktuppgifter?

Om du byter mobilnummer eller e-post ska du uppdatera dina uppgifter hos oss. Lättast gör du det genom att logga in på Mitt Coop Mastercard.

Vad är Mitt Coop Mastercard och Coop Mastercard-appen?

Mitt Coop Mastercard och Coop Mastercard-appen är våra digitala tjänster för att du ska kunna ha full koll på ditt Coop Mastercard. Du kan bland annat:

  • se ditt saldo och tillgängligt köputrymme
  • se dina senaste transaktioner
  • överföra pengar från ditt kort till ditt bankkonto (Saldoöverföring)
  • ansöka om att höja din kreditgräns visa tidigare fakturor (enbart i Mitt Coop Mastercard)

Ladda ner Coop Mastercard-appen:

Du loggar in i appen med mobilt BankID.

Kom ihåg att hålla koll på uppdateringar av Coop Mastercard-appen.

Villkor

Villkor Coop Mastercard

Försäkringsvillkor giltigt från 1 juni 2022
https://www.entercard.se/coopmer/kortforsakring

Förköpsinformation giltigt från 1 juni 2022
https://www.entercard.se/coopmer/forkopsinformation

Relaterat:

Coop Mastercard

Med Coop Mastercard Mer har du en bra reseförsäkring, handlar tryggt och tjänar fler bonuspoäng på alla dina köp.

Bistånd på köpet

Genom att betala med Coop Mastercard eller Coop Matkonto avrundas slutsumman automatiskt uppåt till närmsta krona när du handlar. Med lite hjälp från dig kan fler människor ta steget ur fattigdom, för gott.