Apple Pay – kontaktlös betalning med din iPhone och Apple Watch

Apple Pay är ett tryggt och kontaktlöst sätt att betala med ditt Coop Mastercard för dig som har en iPhone eller annan kompatibel Apple-enhet.

Kom igång med Apple Pay

När du lägger till ditt kort i Apple Pay är det viktigt att du har registrerat ditt telefonnummer hos oss. Detta gör du på Mitt Coop Mastercard eller i Coop Mastercard-appen. 

Du kan antingen ansluta dig genom Coop Mastercard-appen eller genom Wallet-appen i din iphone eller genom att kontakta kundservice. Apple Pay fungerar på iPhone 6 och senare modeller.

I Coop Mastercard-appen

Logga in i Coop Mastercard-appen och klicka på ”Lägg till i Wallet” och följ instruktionerna. Se till att Coop Mastercard-appen är uppdaterad med senaste versionen.

I Wallet-appen

Öppna Wallet-appen i din iPhone och tryck på plustecknet uppe till höger och följ instruktionerna.

Genom Kundservice

Ring +46 771-17 17 17 så hjälper vi dig att ansluta dig.

Du kan även lägga till kortet i din Apple Watch för att betala med Apple Pay. Klicka här för att läsa om hur du aktiverar tjänsten.

Säkra betalningar med Apple Pay

När du betalar med Apple Pay kan du vara säker på att dina köp förblir konfidentiella. Apple Pay använder ett specifikt nummer för din enhet och en unik kod för varje transaktion. Dina kortuppgifter lagras inte på din enhet eller på Apples servrar och delas inte med tredjeparter. Apple Pay lagrar inte heller uppgifter som kan knytas direkt till dig som privatperson.

Så betalar du med Apple Pay

Apple Pay fungerar smidigt i alla butiker som stöttar kontaktlös betalning. Det gäller även på internet och i appar på din Apple-enhet. För att se om butiken stödjer kontaktlös betalning kan du leta efter en av dessa symboler när du handlar:

Contactless + Apple Pay-logga

Face ID

Du godkänner betalningen genom att dubbelklicka på sidknappen på iPhone. Se på skärmen för att identifiera dig med Face ID och håll därefter telefonen intill betalningsterminalen.

Om du bär munskydd eller annat som döljer ansiktet kan du bli ombedd att uppge din kod.

Touch ID

Du som har en iPhone 6, 7 eller 8 behöver godkänna betalningen med Touch ID. Håll iPhone nära betalningsterminalen med fingret på fingeravtryckssensorn.

Apple Watch

För att betala med Apple Watch måste du trycka två gånger på sidoknappen och hålla klockan intill en kontaktlös betalningsterminal. Transaktionen blir godkänd när du känner klockan vibrera.