Norrlands bästa ekobutiker är...

Idag listar Coop Sverige landets bästa ekobutiker i pressmeddelanden - i våra tre län är det Coop Ålidhem, Själevad och Frösön som har ekoflaggan i topp!

Ekoandel första halvåret 2017

Coop Konsum Ålidhem: 19,3%
Coop Konsum Själevad: 14,2%
Coop Konsum Frösön: 11,4%

Ekoandelen på butikerna i länstoppen är därmed betydligt högre än genomsnittet på den svenska livsmedelsmarknaden som uppgick till 8,7 procent under förra året enligt Ekowebbs marknadsundersökning.

– Att fler kunder lägger mer ekologiska varor i sina kundkorgar är väldigt roligt. Vi ser även att ekologiskt med fokus på svenska, lokala råvaror blir ännu viktigare. Vi kommer fortsätta att driva ekoförsäljningen. Vi fortsätter arbetet med att förbättra vårt ekologiska sortiment ytterligare så att det blir ännu enklare för våra kunder att fatta ett grönt beslut, säger Louise König, hållbarhetschef Coop Sverige.

Bananer, ägg och matfett mest populära
Under förra året utökade Coop sitt ekologiska livsmedelssortiment med nära 500 produkter. Breddningen av ekosortimentet fortsätter och under våren har exempelvis Coops egna varumärke Änglamark lanserat två nya glassorter och tre nya sillsorter. De mest populära ekologiska varorna är bananer, ägg och matfett.