Invigning av Coop Storuman - Ung, grön och stark inlandsbutik

Coop Storuman invigs idag av nästa generation Storumanbor efter en 10-miljonerssatsning. Varma luncher, ekologiska varor och närproducerade delikatesser kännetecknar nya Coop.

- ”Det känns så roligt att äntligen få klippa bandet och visa alla nyheter”, säger Lina Wallin, butikschef Coop Storuman. ”Kunderna tror att vi har byggt ut, så mycket ljusare och rymligare är det i butiken.”

Butiken som byggdes på 80-talet har helrenoverats invändigt och all utrustning är utbytt. Charken är utbyggd vilket gör det möjligt att tillverka varma luncher och baka i butiken. Coop Nord har investerat 10 miljoner kronor i butiken.

-”Vi kommer att ha varma luncher varje dag och varm middag på fredagar”, berättar Lina. ”Vi kommer precis som tidigare att satsa på närproducerat och ekologiskt som ligger oss varmt om hjärtat.”

Kunderna har kunnat följa den tre månader långa ombyggnaden på butikens Facebooksida och humöret har varit på topp hos alla inblandade.

-”Vi har gått in med glädje i projektet, det är det här vi vill och alla har till hundra procent sett möjligheter”, säger Lina. ”Vi är tacksamma för det stöd vi fått från Storumanborna under byggtiden.”

VD Thomas Johansson hjälpte framtiden att klippa bandet och höll invigningstal för invigningsbesökarna.

- ”Coop Storuman är först ut av de butiker vi ställer om under 2017. Det är en ung, grön och stark inlandsbutik som nu kommer att lyfta ytterligare. Vi investerar i Norrland!”, säger Thomas Johansson.

Ytterligare information:Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord, Tel 070-389 01 72, elin.backman@coopnord.se

Fakta om Coop Nord
Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 71 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län.  Coop Nord ägs av 283 680 medlemmar. Butikskoncepten är: Coop Forum, Coop Extra, Coop, Coop Konsum, Coop Nära, Konsum Närköp, Edmarks Bageri och Sense Kosmetik.