Coop Nords nyårslöfte: enklare för medlemmarna. Flera digitala satsningar under 2017

Under 2017 kommer Coop Nord att arbeta för att förenkla vardagen för medlemmarna. För första gången har medlemmarna möjlighet att rösta fram sina ägarombud online. Dessutom testar föreningen mobil betalning i ett par butiker.

- ”Den tekniska utvecklingen i handeln går snabbt framåt och där ser vi stora möjligheter”, säger Thomas Johansson, VD Coop Nord. ”2017 kommer vi att införa flera tekniska lösningar som underlättar vardagen för våra medlemmar.”

De två sista veckorna i januari är det dags för Coop Nords medlemmar att gå till val, för första gången digitalt. En medlemsdag i butik ersätter de tidigare stämmorna och där kan de som vill få hjälp att rösta. 

- ”Vi räknar med att femdubbla valdeltagandet”, säger Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord. ”Vi blev överraskade över det stora intresset vid höstens digitala nominering av ägarombud, det visar att det här är rätt väg att gå. Vi vill att fler ska få upp ögonen för vår ägandeform och enkelt kunna påverka.”

Coop Nord kommer även under våren testa mobila betalningar i vissa Coop-butiker. Det är ett samarbete med Coop MedMera Bank. Med den nya bankappen kan kunden enkelt betala, hålla koll på poäng och se hur hen handlar i övrigt. 

-”Kontanthanteringen minskar och mobilen finns oftare i handen än plånboken”, menar Thomas Johansson. ”Vi måste nyttja det smarta hos smarta telefoner. Appen och mobil betalning är ett par exempel, men det kommer mera.”