Coop Nord satsar dubbelt i Sundsvall

Coop Nord nyinviger två butiker i Sundsvall på samma dag. Coop Granlo bjuder på en rymligare köpupplevelse samtidigt som energiförbrukningen i butiken minskas med en fjärdel. Stora Coop Birsta blir mer lättnavigerad genom ett effektivare kundvarv och får mer än dubbelt så många självutcheckningskassor.

Torsdag den 15 juni blir det extra festligt vid Coops områdesbutik i Granlo i nordöstra delarna av Sundsvall och vid Coops stormarknad i handelsområdet Birsta. Då inbjuds alla kunder att komma in och fira och själva uppleva hur butikerna har lyfts till nästa nivå.
– Vi fortsätter att investera i vårt butiksnät för att utveckla servicen till våra medlemmar och andra kunder. Det var inte planerat, men det faktum att det nu blir två nyinvigningar på samma dag i Sundsvall säger något om intensiteten i vårt arbete, kommenterar Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord.
Coop Granlo har fått helt nya kylar och frysar med miljövänligare köldmedel. Den investeringen kommer även att minska butikens energiförbrukning med runt 25 procent, samtidigt som utbudet av frysta varor utökas. En annan märkbar förändring är den öppnare butiksdesignen.
– Jag har inte sett någon annan butik i den här storleken som har så här breda gångar. Det gör det enklare för kunderna att handla och vår personal behöver inte känna att de kommer i vägen när de plockar upp varor, säger Christian Eriksson, butikschef för Coop Granlo.

Fler snabbkassor
Upprustningen av Stora Coop Birsta skapar ett effektivare så kallat kundvarv, vilket i praktiken innebär att kunderna hittar det de behöver med färre steg.
– Vi har lyssnat på kundernas önskemål och flyttat ihop de olika sektionerna med kolonialvaror. Det blir enklare att hitta, säger stormarknadschef Johan Cedergren och tillägger att cafédelen nu återfinns i den moderniserade förbutiken.
En annan förbättring är kassaområdet, där man har utökat från tre till tio kombinerade snabb- och självutcheckningskassor. 
– Det kommer att kunna flyta på fint, säger Johan Cedergren på Stora Coop Birsta.
I början av nästa år får Stora Coop Birsta en ny granne, då en gymverksamhet flyttar in i de lokaler som nu håller på att färdigställas.
Nya Coop Granlo slår upp portarna med en klassisk bandklippning och precis som i Stora Coop Birsta bjuds det på kaffe och tårta, mängder av provsmakningar och ett antal av de först betalande kunderna kommer att vända hemåt med varsin goodiebag.

Topp 5 hos Coop Granlo
- Ny och fräsch frukt- och gröntavdelning
- Större brödavdelning med butiksbakat dagsfärskt bröd
- Större frysavdelning med utökat sortiment
- Samtliga kylar och frysar är utbytta för mer miljövänlig teknik
- Handla online – hämta i butiken

Topp 5 hos Stora Coop Birsta
- Enklare att hitta tack vare mer samlade varugrupper 
- Större brödavdelning med bredare sortiment
- Stor delikatessavdelning
- Många snabbkassor med självutcheckning
- Matinspiration med middagstips och provsmakning