Coop Nord köper ICA i Röbäck Inga ändringar att publicera Alternativ

Coop Nord köper ICA Röbäck i Umeå med tillträde 3 april. Alla medarbetare erbjuds att fortsätta sin anställning och butiken kommer att ställas om till en Coop på rekordtid.

- ”Jag är glad att vi har kunnat genomföra den här affären”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. ”Vi har ett behov av att öka vår närvaro på södra sidan av Umeälven.”

Coop Nord köper butiken av Dan Eriksson, med tillträde den 3 april. Butiken kommer att hålla stängt under tre dagar för att byggas om till en Coop och fyllas på med varor. Alla medarbetare kommer att erbjudas fortsatt anställning, men i gröna Coop-kläder.

- ”Det blir en rejäl utmaning att på så kort tid ställa om butiken”, säger Thomas Johansson. ”Vi kommer att lägga alla resurser på att få den redo för påskhandeln. Vi hoppas att kunderna i Röbäck ska trivas i sin nya butik.”

På den andra butiken söder om älven, Coop Nära Tegsborg, pågår just nu en totalrenovering och utbyggnad. Butiken kommer att vara först ut med Coop Sveriges nya butikskoncept och byter namn till Coop Teg.

-” Teg blir starskottet för ett nytt utseende på våra Coop-butiker”, säger Thomas Johansson. ”Vi vill bli mer tydliga, så att medlemmar och kunder vet vad de kan förvänta sig av oss. Vi vill vara en grön kraft i Umeå.”

På bilden: Thomas Johansson, vd Coop Nord, samt säljarna Dan Eriksson och Sabine Hellman

Ytterligare information:
Elin Bäckman, kommunikationschef Coop Nord, 070-389 01 72, elin.backman@coopnord.se


Fakta om Coop Nord

Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 72 Coop-butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Coop Nord ägs av 284 000 medlemmar.