Stora Coop Örnsköldsvik prisas för matkassar till ekonomiskt utsatta

För sitt arbete med att skänka matkassar till ekonomiskt utsatta tilldelas Stora Coop Örnsköldsvik och Svenska kyrkan miljöpriset MiljÖrnen. Ett normbrytande, innovativt och behjärtansvärd verksamhet lyder motivering till priset som delas ut av Örnsköldsviks kommun i samarbete med Tidningen 7.

Mat som annars skulle gått till spillo, men fortfarande håller hög kvalitet hämtas på Stora Coop Örnsköldsvik två gånger i veckan av Svenska Kyrkan. Maten packas sedan i matkassar och delas ut från församlingshemmet till de mest behövande.


– Vi är stolta över att kunna vara med och bidra till matkassarna som vi vet gör skillnad för personer som behöver det, säger Kristian Isaksson, stormarknadschef Stora Coop Örnsköldsvik. Coop är precis som Svenska kyrkan oberoende och vill göra det bästa för att hitta lösningar och matkassarna är ett bra exempel på det.


I nästan ett år har matkassarna i samarbete med Svenska kyrkan delats ut. Varje vecka skänker Stora Coop Örnsköldsvik mat som räcker till ett hundratal matkassar. Responsen från kunder och medarbetare har varit positiv från första matkassen.


– Initiativet är fantastiskt uppskattat även av medarbetarna, då vi tillsammans hjälps åt att ta tillvara på både maten och möjligheten att hjälpa människor. Det är en win-win för alla som vi är glada att få vara en del av, berättar Kristian Isaksson.


Förutom äran och ett konstverk skapat av elever från Örnsköldskolan tilldelades pristagarna 3 000 kronor som Stora Coop Örnsköldsvik och Svenska Kyrkan valde att skänka till biståndsorganisationen Vi-skogen.

Bild: Coop Nord

fr. v Eva-Lena Andersson, Ingela Åkerstedt, Kristian Isaksson, Stormarknadschef Stora Coop Örnsköldsvik.

Pressmeddelande 200310