En härligt intensiv period med nyheter

Mars och april var en intensiv period med härliga nyheter för Coop Nords medlemmar. Vi har berättat om satsningarna i Vemdalen och Lycksele, nyöppnat en fräsch butik i Umeå och en helt ny i Skellefteå. Här kommer en snabb återblick och länkar till varje enskild nyhet om du vill veta mer!

Egentligen drog det igång redan den 28 februari när vi gick ut och berättade om att vi i Coop Nord satsar i Sveriges tredje största skidort Vemdalen. Vi hade då tecknat ett mångårigt hyreskontrakt med fastighetsbolaget Klyftberget Centrum AB, med sikte på butiksöppning vid årsskiftet 2023 – 2024.

Coop Vemdalen kommer att bli en butik med hög färskvaruprofil och en säljyta på närmare 1200 kvadratmeter. Den lokaliseras tillsammans med en multihall och utrymme för andra butiker.

Några veckor senare satte vi fokus på Lycksele. Coop Nord vill bygga en ny butik intill korsningen E12 och Vilhelminavägen. Lyckseles kommunstyrelse har vid det här laget sagt ja till vår begäran om markanvisning och frågan drivs nu vidare som ett så kallat planärende.

− Vi hoppas att allt faller på plats så att byggarbetet kan dras igång under 2025 och en ny och fräsch butik kan öppnas i början av 2026, säger Lars Carlstedt, Coop Nords fastighetschef.

Sedan har det handlat om att inviga butiker, vilket alltid är lika fantastiskt. Både för att det är den punkt efter en period av hårt arbete när man verkligen får se det slutliga resultat och för att det är en fin chans att få möta många medlemmar och kunder under lite festligare former. 

Den 26 april kunde vi med hjälp av barnen från en närliggande förskola klippa det gröna bandet och öppna grindarna till upprustade Coop Ålidhem. Det så kallade kundvarvet har förtydligats och motsvarar nu den modernare standard som finns för Coop-butikerna. Men en ännu större nyhet är att butiken kommer sänka elförbrukningen med runt 30 procent, efter byte av alla kylar och frysar och installation av LED-belysning.

Redan dagen efter, den 27 april, var det dags att hissa upp jalusierna och möta kunderna i den helt nya butiken Coop City Skellefteå, som ligger i gallerian Vintergatan.

– Förutom ett gediget grundsortiment, som ska passa de som bor och handlar i centrumkärnan, satsar vi mycket på snabba måltidslöningar, berättar butikschefen Anna Lundberg.

Samma dag kunde Coop Nord även välkomna en ny hyresgäst i Örnsköldsvik. Det är Apoteket AB som flyttat in och blivit närmaste granne med Stora Coop Örnsköldsvik. Välkomna!