Coop City Skellefteå redo fånga folk i farten med snabba lösningar

Snabbt och enkelt är ledorden för den fräscha nya butiken Coop City Skellefteå. Inför Valborgshelgen klipps det gröna bandet och premiärkunderna välkomnas in.

Den nya butiken ligger mitt i centrala Skellefteå i gallerian Vintergatan och är ett perfekt exempel på Coops citykoncept. 

-        Förutom ett gediget grundsortiment, som ska passa de som bor och handlar i centrumkärnan, satsar vi mycket på snabba måltidslöningar, berättar butikschefen Anna Lundberg.

Där spelar butikens egen kock Åke Lithén en central roll. Han kommer att erbjuda varm buffé med husmanskost, en salladsbuffé och framöver även färdiga lunchlådor. Till det finns ett digert utbud av andra snabba och enklare måltidsalternativ för de som arbetar eller bor i centrum.

Till citykonceptet hör även en bistro, där man kan slå sig ner för att äta maten man köpt eller ta en fika, och ett delikatessutbud som kittlar smaklökarna lite extra.

Allt det här kommer premiärkunderna få uppleva på plats efter att den inbjudna förskoleklassen klippt det gröna bandet och inpasseringen öppnat. Det sker torsdag 27 april klockan 10.00, helt enligt plan.

-        Det har varit intensiva veckor, både för entreprenörerna som arbetat med att bygga om lokalen totalt och för mig och mitt härliga team på 17 personer. Det är fantastiskt roligt att nu få hälsa alla välkomna att prova på vad Coop City tillför här i expansiva Skellefteå, säger butikschefen Anna Lundberg, som har en lång karriär inom Coop Nord och nu senast kommer från en chefsposition på Stora Coop Sörböle.

Anna Lundberg tror även att den nya citybutiken kommer få många online-kunder, inte minst bland företagen som håller till i centrum. De kan enkelt handla på Coop Online och sedan skicka någon att hämta ut varorna vid butiken.

Topp 5 hos Coop City Skellefteå:
- Varm buffé måndag – lördag
- Sitta ner i butikens bistro/café
- Brett lokalt utbud
- Snabbkassor och Scan & Pay
- Handla online – hämta i butiken