Coop Nord nyinviger två butiker i Skellefteå

Coop Nord har satsat på de befintliga butikerna Stora Coop Anderstorp och Coop Erikslid som båda genomgått ombyggnationer och miljöanpassningar. Torsdagen den 7:e april nyinvigs de båda butikerna och från klockan 09.00 delar butikerna ut goodiebags till de först betalande kunderna samt bjuder på kaffe och rulltårta.

–  I takt med att Skellefteå växer så ökar även behovet av en handel som anpassar sig efter staden och kundunderlaget, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord. Genom upprustning av Stora Coop Anderstorp och Erikslid ger vi våra medlemmar och kunder de allra bästa förutsättningarna för en enklare vardag samtidigt som butikerna blir ett bra komplement till vår nya stormarknad Stora Coop Norrböle som invigs senare i år.

 

Stora Coop Anderstorp presenterar framtidens stormarknad

För att möta den ökade efterfrågan har 9,5 miljoner kronor investerats i att utöka Stora Coop Anderstorps butiksyta och modernisera stormarknaden och dess onlinehandel. Stormarknaden har ett genomgående hållbarhetstänk med nya miljövänliga kylar och frysar i mejeriet. Huvudgången har breddats för att skapa en luftigare butik och öka framkomligheten. Något som medlemmar och kunder kommer att märka av även i ShopExpressområdet och de utökade snabbkassorna. Pantrummet har byggts om och finns nu i närmare anslutning till entrén.

Erikslid en butik under förvandling

Coop Erikslid har genomfört miljöanpassningar med bland annat miljövänliga kylar och frysar i mejerirummet som minskar energiförbrukningen och gör varorna mer lättillgängliga för kunden. Coop Nord har investerat drygt 8,8 miljoner kronor. Även gångarna har breddats och skapat öppnare ytor med plats för självscanning.