Nu öppnar Stora Coop Norrböle

Skellefteås näst största Coopbutik slår upp sina portar den 18 augusti klockan 10 på Norrböle. Det är en Stora Coop, med fokus på mat i butikshyllorna. 2016 fick Coop Nord markanvisning och bygget påbörjades hösten 2021. Totalt har runt 100 Mkr investerats i Stora Coop Norrböle som nu är redo att välkomna medlemmar och kunder.

Stora Coop Norrböle är en modern stormarknad med brett sortiment, lagade måltider och manuell delikatessdisk med stort fokus på prisvärd, hållbar matglädje.

–  Coop Nord växer med Skellefteå. Med Stora Coop Norrböle stärker vi vår position inom dagligvaruhandeln. Det ger oss möjligheten att erbjuda våra medlemmar och kunder ett brett sortiment till konkurrenskraftigt priser, berättar Henrik Skyttberg, vd Coop Nord.

Stormarknaden har installerat moderna betalningslösningar med självutcheckning, ShopExpress och Scan & Pay som underlättar vardagen. Det har varit ett intensivt halvår med rekrytering och utbildning av medarbetare. Under resans gång har det gått att följa bygget av stormarknaden och lärt känna medarbetarna på sociala medier. De senaste veckorna har medarbetarna byggt upp inredningen och fyllt på varor. Det är mycket som ska hinnas med innan invigningen. Från det stora med att få hyllorna på plats till det lilla extra som skapar en trivsam stormarknad.

–  Det är viktigt att den känslan genomsyrar stormarknaden, säger Stora Coop Norrböles stormarknadschef Jörgen Furberg. Vi är ett glatt gäng som gör allt för att skapa en inspirerande stormarknad med måltidslösningar. Vi vill vara det lokala alternativet med hållbarhet som ledord. Våra medlemmar och kunder ska känna sig hemma här. Nu ser vi fram emot att inviga butiken tillsammans med våra medlemmar och kunder när de återvänt från semestern och är tillbaka i vardagen! Nu när våra medlemma och kunder återvänder från semester och är tillbaka i sin vardag så ser vi fram emot att få inviga butiken tillsammans med dem.

Precis som Coop Nords övriga butiker satsar Stora Coop Norrböle på varor från lokala leverantörer från Västerbotten. Det gynnar det lokala näringslivet och är efterfrågat av våra medlemmar och kunder. En viktig del i framtagande av Stora Coop Norrböle har varit att hitta energisnåla och hållbara lösningar. Inte bara i val av sortiment utan även vid materialval vid bygget och tekniklösningar. Ett exempel på det är limträstommen från Martinsons som Coop Nord berättat om tidigare.

–  Det viktiga är att Coop är energieffektiva. Därför har vi satsat på så stor värmeåtervinning från vår livsmedelskyla att vi är nästintill självförsörjande, förklarar Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord. Vi uppfyller redan idag morgondagens krav på naturliga köldmedier.

 

 

 

 

  Fakta Stora Coop Norrböle

 • Adress: Stora Coop Norrböle, Jägarvägen 24, Skellefteå
 • Markanvisning år 2016
 • Bygglov vinner lagakraft år våren 2021
 • Bygget påbörjas hösten 2021
 • Total byggyta 2750 kvm
 • Butiksyta 1700 kvm
 • Beräknad omsättning ca 100 Mkr
 • Investering ca 100 Mkr
 • 75 parkeringar
 • Byggtid ca 1 år
 • Ett 30-tal anställda
 • Livsmedelskyla, CO2
 • Belysning, LED
 • Förberedd för laddstolpar
 • Följ oss gärna på Facebook och Instagram @storacoopnorrbole

Pressmeddelande 220815

För ytterligare information och pressbilder på invigningen:
Henrik Skyttberg, vd Coop Nord, telefon 090-10 40 02
Jörgen Furberg, stormarknadschef Stora Coop Norrböle, telefon 0910-76 34 50
Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord, rebecca.goransson@coopnord.se eller 072 085 51 11

 

Fakta om Coop Nord
Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 81 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Coop Nord ägs av över 300 000 medlemmar. Läs mer om oss och vår verksamhet på coopnord.se