Coop Björna invigd efter en rekordsnabb återuppbyggnad

I somras totalförstördes Coops butik i Björna i en brand. Nu bara några månader senare är det dags att slå upp portarna för en ny betydligt större butik fylld med lokala läckerheter och moderna butikslösningar med en låg miljöpåverkan. Barnen från Björna förskola klippte bandet vid invigningen 19 december.

Coop Nord tog beslutet att bygga nytt i Björna direkt efter branden och har nu investerat närmare 14 miljoner kronor i butiken.

– Från första stund har vi haft målsättningen att kunna återvända till Björna. Det är en seger att vi efter några månader nu kan öppna dörrarna till nya Coop Björna! Det är tack vare hårt arbete i sann kooperativ anda från alla inblandade som möjliggjort återkomsten till Björna, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

På fem månader har en tom lokal förvandlats till en modern matbutik med hållbarhet i fokus. Kunder och medlemmar möts direkt av butikens hjärta - en stor frukt- och gröntavdelning. Vidare in i butiken finns det både butiksgräddat bröd och butiksgrillat, något som många kunder önskat. I butiken har också stora investeringar gjorts i miljövänliga  kyl-och frysmedier.

– Coop Björna flyttar in i en ny lokal och fått ett nytt modernt butiksformat, men det absolut viktigaste finns kvar, våra medarbetare, berättar Thomas Johansson.

Coop Björna är mer än en livsmedelsbutik. Här kan kunderna hämta ut paket från den utökade postutlämningen och lämna in pantflaskor för återvinning. Butiken är även ombud för ATG och Svenska spel.

– Väntan är över, äntligen så kommer vi att få träffa alla kunder igen, de har varit enormt stöttande och uppmuntrat oss under hela processen. Coop Björna är en tidig julklapp som vi hoppas kommer bli uppskattad av våra kunder!, säger Carina Persson, butikschef Coop Björna.