Handla mat på nätet via coop.se startar i Umeå

Coop Nord satsar på e-handel våren 2017. Under 2017 kommer Coop Nord att arbeta för att förenkla vardagen för medlemmarna. I vår kan kunderna i Umeå stad handla mat på nätet från coop.se och få varorna levererade hem till dörren.

”Det här är en del i vårt nyårslöfte om lösningar som underlättar vardagen för våra medlemmar.” säger vd Thomas Johansson. ”Vi likställer det med att öppna en ny butik i Umeå.”

Coops e-handelsbil syns redan ute på vägarna. Det är tester som pågår, senare under våren öppnar möjligheten för Umeåkunderna att handla online. Varorna beställs via coop.se men packas och körs ut lokalt.

I internetbutiken kan kunderna välja mellan tusentals varor och färdigpackade middagskassar. Det finns också smarta shoppingverktyg som förvandlar recept till färdig matkasse. Faller vårens tester väl ut kommer Coop Nord att rulla ut upplägget på fler orter.

- ”E-handel är efterfrågat av våra medlemmar”, säger Thomas Johansson. ”Vi tycker att det känns spännande och roligt att erbjuda en nätbutik som komplement till våra vanliga Coop-butiker i Umeå.”