X:-TRA – Coop Nords nysatsning i Bredsand

Lågt pris, varje dag med ett tydligt fokus på färskvaror. Det är vad Coop Nords test med nya butikskonceptet X:-TRA kommer erbjuda sina kunder när butiken öppnar i Bredsand under våren. Genom ett mångårigt kontrakt med Trophi Fastighets AB ökar Coop Nord därmed sin närvaro i Sundsvall. Nysatsningen beräknas omsätta 30 Mkr och investeringarna är gjorda med hänsyn till den prisoffensiv X:-TRA kommer att ha.

– Vi har länge letat efter en butikslokal i södra Sundsvall för att utveckla vårt butiksnät, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord. Fastigheten i Bredsand har ett attraktivt läge och passar bra i timingen när Coops nya koncept X:-TRA blev klart. Storleken på fastigheten är optimalt för att testa det här konceptet. X:-TRA är vårt komplement till stormarknader och vardagshandel.

Totalt kommer butiken ha en säljyta på 450 m² och fem nya medarbetare har rekryterats.

– Våra medlemmar och kunder har länge efterfrågat ett lågpriskoncept. Vi är glada att nu kunna presentera X:-TRA som fokuserar på ett sortiment med färre artiklar till ett bra pris och kvalitet. Gensvaret är redan mycket positivt och vi kommer med stort intresse följa utvecklingen av testbutiken i Bredsand för att utvärdera X:-TRA som koncept, berättar Henrik Skyttberg.

Medlemmar i Coop Nord som handlar på X:-TRA kommer att samla poäng på samma medlemskonto som hos en Coop-butik.

Ytterligare information:
Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord, 072-085 51 11
Pressmeddelande 2021-04-12

Fakta om Coop Nord
Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 81 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Coop Nord ägs av 297 500 medlemmar.