Stora Coop Storlien öppnar 1 april

Stora Coop Storlien öppnar 1 april kl. 08:00 som planerat i Fjellhandel, Storliens nya handelsplats. Den 3 000 m2 stora gränshandelsbutiken har ett utökat sortiment anpassat för gränshandel. Stora Coop Storlien är en av butikerna som ingår i det miljövänliga köpcentret i Storlien. Med hänsyn till det rådande läget har Svenska Handelsfastigheter beslutat att senarelägga själva invigningsceremonin av Fjellhandel. Ett beslut Coop Nord helt står bakom.

 

–  Givetvis är det tråkigt att invigningsceremonin senareläggs, men vi har full förståelse för situationen. Vi har valt att öppna portarna till Stora Coop Storlien som planerat, även om andra butiker i Fjellhandel avvaktar öppning. I det här läget är det viktigt att Stora Coop Storlien öppnar 1 april för att säkerställa en god livsmedelsförsörjning i området, berättar Thomas Johansson, vd Coop Nord. Butikens breda utbud kommer under rådande omständigheter anpassas efter situationen. Vi ser fram emot att hälsa våra lokala kunder välkomna och tids nog när gränserna öppnar även tillresta kunder.

Den gamla butiken kommer att stängas på kvällen 31 mars och därefter monteras ner och överlåtas till Svenska Handelsfastigheter för annan verksamhet. När den nya moderna butiken öppnar den 1 april byter butiken samtidigt namn till Stora Coop Storlien. Säljytan i den nya utökas till 3 000 m2  mot tidigare 1 200 m2.  

 

–  En helt ny butikslokal ger helt nya möjligheter för butiken och medarbetarna. Vi hoppas att våra kunder kommer uppskatta den nya butiken precis lika mycket som vi gör, Säger Henrik Weile, butikschef Stora Coop Storlien. Vi jobbar på för fullt för att vara redo när gränserna öppnar igen. Vi verkligen längtar till att visa upp vår nya och fina butik.

 

Storliens handelsplats Fjellhandel ligger vid E14, huvudleden mellan Trondheim i Norge och Östersund i Sverige. Den första etappen av Fjellhandel är ett närmare 11 000 m2 stort köpcentrum med flera aktörer, däribland Stora Coop Storlien. En skoterled är dragen till köpcentret och det finns en stor gratisparkering som är optimal för skoter- och bilburna besökare.

Coop har bedrivit verksamhet på Storliens handelsplats under många år varit ett populärt resmål. Med bredare gångar, miljövänliga kyl- och frysmöbler och ett attraktivt utbud är nya Stora Coop Storlien en gränshandelsbutik för framtiden.

 

Fakta:

Stora Coop Storliens tillfälliga öppettider som gäller under tiden gränserna är stängda är:

Vardagar 10:00 – 18:00

Lördagar 11:00 – 15:00

Söndagar Stängt

 

Illustration: Svenska Handelsfastigheter

För mer information kontakta:

Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord
072 – 085 51 11
rebecca.goransson@coopnord.se

Pressmeddelande 200330