Invigning av Stora Coop Sundsvall

Idag nyöppnar Stora Coop Sundsvall i modernare tappning och i Coops nya format. I samband med öppningen byter butiken namn från Coop Forum Birsta till Stora Coop. Coop Nord har investerat 11 miljoner i ombyggnaden.

Invigning av Stora Coop Sundsvall

- ”För mig är mat något som ska vara i centrum.” säger Thomas Johansson, vd Coop Nord. ”Därför känns det bra att inviga den nya tidens stormarknad, med matglädje som en grön tråd genom hela butiken.”

Stora Coop Birsta är först ut i Coop Nord med det nya butiksformatet. På Stora Coop kan medlemmar och kunder storhandla till riktigt bra pris. Utöver mat finns också ett stort utbud av produkter för hemmet, barnen och familjen.

Utländsk mat har fått mer utrymme, men även varor från närområdet. Det nya caféet kommer till exempel att ha lokalproducerad korv från Västernorrlandsgården på menyn. Barnvänliga aktiviteter runt om i butiken gör det enklare och roligare att handla för små kunder.

Även invigningsdagen blev barntillåten. En förskoleklass klippte bandet och räven Django gjorde ett besök.

- ”Det är en extra festlig dag idag”, säger Johan Cedergren, stormarknadschef. ”Vi har fått en grön, inspirerande och familjevänlig stormarknad som känns helt rätt i tiden.”

-”Vi har byggt om våra övriga butiker i Sundsvall. Lagom till 10-årsjubileet erbjuder vi Sundsvallsborna en modern och inspirerande stormarknad i Birsta.” avslutar Thomas Johansson

Ytterligare information: Elin Bäckman, kommunikationschef, Coop Nord, Tel 070-389 01 72

Foto: Petra Berggren

Fakta om Coop Nord

Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 72 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Coop Nord ägs av 284 000 medlemmar.