Coop Nord öppnar ny butik i centrala Örnsköldsvik

Coop Nord har tecknat ett mångårigt hyreskontrakt med Point Properties AB. Den nya Coop-butiken blir en del av Galleria Magasinet Örnsköldsvik och får en totalyta på 1 700 kvm med en säljyta på 1 000 kvm i markplan. Totalt kommer Coop Nord att investera närmare 10 Mkr i butiken som får namnet Coop City Örnsköldsvik. Ett 20-tal medarbetare kommer rekryteras till citybutiken som beräknas omsätta 35 – 40 Mkr.

 
– Vi är glada över det fina butiksläget i en välinvesterad galleria med flera goda grannar. Genom etableringen av den nya Coop-butiken verkar vi för att bibehålla en levande stadskärna som stärker cityhandeln i Örnsköldsvik, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord.
 
Färskvaruprofilerad citybutik
Tillträdet till lokalen sker 1/7 2021 och en ombyggnation kommer då att påbörjas. Coop City Örnsköldsvik som beräknas öppna under sommaren kommer ha en stark färskvaruprofil och måltidslösningar som passar både gourmander och kunder på språng. 

– Butikens attraktiva centrumläge gör att vi kommer erbjuda våra medlemmar och kunder en riktigt bra service. Cityhandel i Örnsköldsvik har klarat sig bra trots pandemin. Coop City Örnsköldsvik kommer att bli ett utmärkt komplement till våra övriga butiker i Örnsköldsvik, berättar Henrik Skyttberg. Vi känner en stor tilltro till vardagen bortom pandemin och vi kommer att stå rustade för framtiden.
 
Coop Nord ser fram emot ett gott samarbete med fastighetsägaren Point Properties AB som är ett fastighetsbolag som fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor. Idag äger de 16 fastigheter runt om i Sveriges små och mellanstora städer.
 
– Det är mycket glädjande att få presentera Coop Nord som hyresgäst i Örnsköldsvik, där båda parter har samma långsiktiga fokus på att bidra till och stärka stadens centrum. Coop Nord är ju redan idag hyresgäst i vår fastighet i Timrå och med detta avtal stärks relationen för vårt gemensamma arbete, säger Magnus Åkesson, vd Point Properties AB.
 
Investerat stort i Örnsköldsvik
Coop Nord har de senaste åren investerat stort i sina butiker kring Örnsköldsvik. Bland annat genom att bygga upp Coop Björna efter branden 2019, en nyetablering i form av Coop Gullänget samt en större ombyggnation av Coop Hörnett. Just nu pågår också en stor investering där livsmedelskylan byts ut på Stora Coop Örnsköldsvik.
 
 
Se gärna: www.coopnord.se
Ytterligare information: Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord, 072 085 51 11
Sociala medier: https://www.facebook.com/coopcityornskoldsvik 
Foto: Cromwellpropertygroup
PRESSMEDDELANDE 210318