Vad tänker du på när du hör norrländsk tid?

Vi frågade två av våra medarbetare, Gustav på Coop Bergsåker och Johanna på Coop i Kramfors om vad norrländsk tid betyder för dem. Så här svarade de:

Gustav är vid sidan om arbetet även skridskoåkare och cyklist på elitnivå. 


Fotograf: Jörgen Wikman

– Som individuell idrottare får jag välja själv när och hur jag tränar. Det innebär att jag får uppleva en hel del norrländsk tid på ödsliga vägar i skogarna runt om i Medelpad. Här är tid en tillgång som jag använder för att göra det jag tycker om. Det samma gäller för våra medlemmar och kunder. Mina kollegor och jag har som mål att vara Sundsvalls trevligaste butik och vi vill ge mer tid över till annat. Under sommaren har vi utvecklat färdigrätter som varit mycket uppskattade! Här kan man handla riktigt lokalt, till exempel från vår köttdisk där vi erbjuder mycket från Selångergrisen. Ett företag som finns några hundra meter bort från butiken. Det är norrländsk tid! 

När Johanna inte jobbar gillar hon att vara ute i naturen. Hon kallar sig för ”en riktig utemänniska” som gillar skog och berg och tycker det är norrländsk lyx att ha naturen nära sitt hem.

– För mig är norrländsk tid närheten till naturen. Att kunna komma hem från jobbet och kunna gå upp på berget och titta på Höga Kustens utsikt.  Jag gillar att ta med barn och barnbarn ut och fika. För våra medlemmar och kunder kan vi erbjuda mer norrländsk tid genom att kunna handla online och hämta i butiken. Det är populärt hos barnfamiljer som inte behöver handla med trötta barn efter jobb. Vi har även färdiga, varma luncher som serveras i eget kök och de färdiga picknick-brickorna var en riktig succé i somras. Min favorit är purjosalladen med lax. För kunder som ska ha en tillställning erbjuder vi catering, det är mycket uppskattat att kunna beställa hem all mat och sedan bara behöva duka innan gästerna kommer.