En framtidsanpassad Coop-butik invigd i Bureå

Coop Bureå öppnade på torsdagsmorgonen 5 december upp butiksdörrarna till en modern och miljövänlig butik, som upprustats för närmare 16 miljoner kronor. Butiken har framtidsanpassats efter både kundens och miljöns behov med bland annat miljövänlig livsmedelskyla. Bandet klipptes av morgonpigga barn från närliggande förskolan Birkagård.

Butiken har formatomställts till nya gröna Coop med en hög färskvarukänsla, något kunderna märker av både utvändigt och invändigt i butiken. När kunderna kliver in på Coop Bureås nylagda golv kommer de att möta en större butik med ett bredare utbud, som tack vare de nya kyl- och frysmöblerna med dörrar gör det utbudet både lättöverskådligt.

– Det är ett stort miljötänk med de nya kyl- och frysarna. Dessutom ser kunderna utbudet på ett mycket bättre sätt eftersom kylarna och frysarna är stående, berättar Maritha Westerlund, butikschef Coop Bureå.

Omställningen av butiken har pågått under hösten, och utöver ny energisnål belysning och ny ventilationsanläggning har butiken fått ett modernt kundvarv och ett nytt pantrum. Snabbkassor har installerats, och hela fastigheten har målats.

– Charkdelen har blivit större med en egen kyl-ö, säger Maritha Westerlund. Dessutom kan vi erbjuda kall buffé och en salladsbar, vilket har varit mycket efterlängtat av våra kunder.

För förskolebarnen på Birkagård fanns det en given favoritavdelning i den nya butiken. Ett av barnen utbrast glatt att godiset, det hade de koll på var i butiken det fanns. Ett annat barn konstaterade efter viss fundering att det tyvärr inte var lördag ännu…