Nu öppnar Stora Coop på Tomtebo

Det är Umeås näst största Coopbutik som slår upp sina portar den 29 november på Tomtebo. Det är en Stora Coop, med fokus på mat i butikshyllorna. 2014 fick Coop Nord markanvisning, men själva bygget har pågått under ca ett år. Och nu är det äntligen dags att släppa in kunderna.

En ny modern Stora Coop Tomtebo med generösa öppettider, brett sortiment, lagade måltider och manuell delikatessdisk. Kunder och intresserade har kunnat följa bygget under resan och har lärt känna medarbetarna på Facebook. Se gärna: https://www.facebook.com/cooptomtebo/

Ett roligt inslag har varit att Bergatrollets förskolebarn fått vara med från första spadtaget till att nu få klippa bandet till den nya butiken på torsdag klockan 10.00.

– Bergatrollets förskola har spelat en stor roll i framtagandet av vår nya stormarknad. Det var barnen som tog första spadtaget. Barnen har fått besöka bygget under tiden och vi har fått besöka förskolan. Därför är det självklart för mig att de ska inviga butiken, berättar Thomas Johansson, vd Coop Nord.

– Vi ville att medlemmarna ska känna sig hemma på Stora Coop Tomtebo redan innan vi öppnar, säger Christer Forsgren. Vi vet att området har längtat efter en butik i många år. Nu kan de förvänta sig en matglad butik med attraktiva priser och generösa öppettider som kommer att underlätta vardagen i området.

Hösten har varit intensiv. Först rekrytering och utbildning av medarbetare sedan uppbyggnad inredning och varupåfyllnad av butiken. Det är mycket som ska finnas på plats och trimmas in när en ny butik ska invigas.

– Vi är ett glatt gäng som har fått bygga upp något stort tillsammans, säger Christer Forsgren, butikschef Stora Coop Tomtebo. Det är många pusselbitar som ska läggas på plats men nu är vi klara. Det blir en extra rolig utmaning att inviga under årets största försäljningsmånad, och vi är väl förberedda.

Ett viktigt inslag i framtagande av Stora Coop har varit att hitta energisnåla och hållbara lösningar. Inte bara i val av sortiment utan även vid materialval vid bygget och tekniklösningar.

– Det viktiga är att Coop är energieffektiva. Därför har vi satsat på så stor värmeåtervinning från vår livsmedelskyla att vi är nästintill självförsörjande, förklarar Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord. Vi uppfyller redan idag morgondagens krav på naturliga köldmedier.