Coop Nord minskar matsvinnet tillsammans med Too Good To Go

Coop Nord tar ännu ett steg i att minska matsvinnet. Via maträddarappen Too Good To Go kan kunder i 20 Coop-butiker nu köpa matkassar med varor som annars skulle ha gått till spillo, till en tredjedel av priset.

Mer än en tredjedel av all mat i världen slängs och matsvinn beräknas utgöra cirka tio procent av mänsklighetens utsläpp av växthusgaser. Att minska matsvinnet och skapa nya lösningar för att bidra till en positiv inverkan i hela värdekedjan är en viktig del av Coops hållbarhetsarbete.
Mot den bakgrunden etablerar Coop Nord ett samarbete med Too Good To Go, som är världens största maträddarapp. 20 Coop-butiker i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland är nu redo att erbjuda köp av rabatterade matkassar, packade med varor som närmar sig bäst-före-datum, är utsorterade eller ligger som överskott.
− Vi vill göra det enkelt för våra kunder att hjälpa till att minska matsvinnet. Det koncept med värdekassar som Too Good To Go utvecklat har visat sig fungera fint och därför tar vi in det, säger Patrik Högmark, försäljningschef i Coop Nord.
Det är tre kategorier matkassar som kunderna kan boka via Too Good To Go-appen: en med bröd och fika, en med blandade varor och en som innehåller frukt och grönt. Priset per matkasse spänner från 39 till 79 kronor, vilket motsvarar en tredjedel av ordinarie pris.
− Vad som ligger i matkassarna kommer att variera från dag till dag och jag tror att det här överraskningsmomentet kommer locka många att vilja prova på det här, säger Patrik Högmark.
Fler än 50 Coop-butiker i andra delar av Sverige har redan introducerat Too Good To Go, bland annat i Värmland, Gotland och Stockholm.
− Vi är otroligt glada över att inleda vårt samarbete med Coop Nord och få möjlighet att nå fler maträddare i norra Sverige. Tillsammans så kan vi inspirera fler till att skapa nya hållbara vanor, samtidigt som vi ger svenskarna möjligheten att köpa mat till en tredjedel av priset, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

Hela listan – Coop Nords butiker som finns i To Good To Go-appen
Norra: Stora Coop Sörböle i Skellefteå, Coop Ursviken, Coop Bureå, Coop Vännäs, Stora Coop Tomtebo i Umeå, Coop City Umeå och Coop Teg i Umeå.
Södra: Coop Själevad i Örnsköldsvik, Stora Coop Härnösand, Coop Tullporten i Härnösand, Coop Ånge, Coop Timrå, Coop Granlo i Sundsvall och Stora Coop Sundsvall
Inlandet: Coop Vilhelmina, Coop Strömsund, Stora Coop Östersund, Coop City Östersund, Coop Sollefteå och Coop Sveg

Om Coop och matsvinn
Coop har länge arbetat för att minska matsvinnet och har som mål att matsvinnet som uppstår i Coops verksamhet ska vara mindre än 1 procent av omsättningen 2025. Det matsvinn som uppkommer ska hanteras på ett ansvarsfullt sätt.
Läs mer om Coops arbete för att minska matsvinn

Om Too Good To Go

Too Good To Go är världens största matsvinnsrörelse och startades i Danmark 2016. Idag finns företaget i 17 länder och har hittills räddat över 200 miljoner måltider genom att göra det enkelt för både restauranger, butiker, caféer och användare att ta tillvara på överskottsmat. Via appen säljer företag sitt överskott till användare som hämtar maten på plats. Konceptet ger alla en möjlighet att enkelt bekämpa matsvinnet. Användaren får bra mat till reducerat pris och hjälper samtidigt matställena att minska sitt matsvinn. Tillsammans med appen har rörelsen även lanserat projekt för att förändra datummärkningar på livsmedel och initiativ som hjälper hushåll att minska sitt matsvinn

För mer information kontakta:
Stefan Eriksson, Medlems- och kommunikationschef, Coop Nord
Telefon: 090 – 10 41 62
Mejl: stefan.eriksson@coopnord.se

Linda Almstedt, Head of PR Nordics, Too Good To Go
Telefon: 076 – 601 85 99
Mejl: lalmstedt@toogoodtogo.se