Fler laddstolpar till elbilar vid våra butiker

Allt fler skaffar en elbil och med långa avstånd här i norr är det extra viktigt att det finns platser att ladda sin elbil på. För att möta våra medlemmar och kunders ökade efterfrågan att ladda sin elbil under tiden man handlar, har Coop Nord försett flera Coop-butiker med laddningsmöjlighet. 

Coop Nord var tidigt ute med laddstolpar utanför butiken på exempelvis Stora Coop Härnösand. Som en del i vårt hållbarhetsarbete, bygger succesivt ut laddningsstationerna vid våra butiker. Under sommaren har ytterligare fyra butiker utrustats med laddstolpar och i dagsläget finns möjlighet att ladda sin elbil utanför 14 av Coop Nords butiker i Västerbotten, Västernorrland och Jämtlands län. Från Coop Storuman i norr till Coop Nacksta, i söder. I augusti öppnade vår allra nyaste och modernaste stormarknad, Stora Coop Norrböle i Skellefteå, och det var en självklarhet för oss att installera för laddning av elfordon där.   

Coop i Sverige har under åren 2020 och 2021 tecknat två sorters avtal med MER gällande destinationsladdning och snabbladdning.