Coop Nord investerar i Erikslid

När Skellefteå växer väljer Coop Nord att rusta för framtiden och investerar därför drygt 8,8 miljoner i Coop Erikslid. I samband med den långsiktiga satsningen på att Coop Erikslid ska bli en modern och miljövänlig butik, skrivs även ett nytt mångårigt kontrakt för butiken med hyresvärden Skebo.

Ombyggnationen som påbörjas efter årsskiftet innebär bland annat miljövänliga kylar och frysar som minskar energiförbrukningen och gör varorna mer lättillgängliga för kunden. En ny kassazon med självutcheckning kommer att minska kötiden för våra medlemmar och kunder.


Coop Erikslid kommer att få ett modernare kundvarv där kunden möts av frukt och grönt. Även brödavdelningen kommer att ta större plats.


– Att vi nu har förlängt kontraktet med Skebo innebär att vi kan investera i Coop Erikslid och stärka dess position som en dagligvarubutik med närhet till våra kunder och medlemmar, berättar Coop Nords vd Henrik Skyttberg. Genom upprustningen blir butiken ett bra komplement till vår nya stormarknad Stora Coop Norrböle.


– Vi är mycket glada för att ha förlängt kontraktet med Coop Nord och Coop Erikslid. Området är populärt hos våra hyresgäster och detta garanterar en god samhällsservice service för dem och för andra närboende i många år framåt, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

Pressmeddelande 211210