Coop Nord köper ICA Ånäset

Coop Nord köper ICA Ånäset i Robertsfors kommun med tillträde 12 juni. Alla medarbetare erbjuds att fortsätta sin anställning. Coop Ånäset öppnar i ny kostym den 15 juni.

- ”Coop Nord gör ännu ett förvärv, denna gång i Robertsfors kommun”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Coop Nord köper butiken av Nils och Hans Bång, med tillträde den 12 juni. De första dagarna kommer butiken att vara stängd för påfyllnad av varor och omprofilering. Alla medarbetare kommer att erbjudas fortsatt anställning i den nya butiken.

- ”Vi ska göra vårt bästa för att övergången ska gå så snabbt och smidigt som möjligt så att våra kunder i Ånäset inte behöver vara utan butik mer än några dagar. Vår ambition är att fortsätta driva butiken på samma fina sätt som under bröderna Bångs ledning”, säger Thomas Johansson

Under 2017 öppnar Coop Nord fyra nya butiker: Coop Röbäck, Mariehem och Coop Online i Umeå. Coop Ånäset hinner före Mariehem som butik nummer 73. Detaljplaneprocesser pågår även för två helt nya butiker på växthusområdet i Skellefteå och på Carslid/Tomtebo i Umeå.

-” Vi återinvesterar i hela vårt område”, säger Thomas Johansson. ”Vi vill ha en bra mix av små och stora Coop-butiker. Vi hoppas att vår strategi att lyfta norrländska varor ska tilltala kunderna i Ånäset.  Vi vill vara en grön kraft i Norrland.”

Ytterligare information:

Elin Bäckman, kommunikationschef, Coop Nord, Tel 070-389 01 72, elin.backman@coopnord.se

Fakta om Coop Nord

Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 73 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län.  Coop Nord ägs av 284 000 medlemmar.