Coop Nord satsar på det lokala

Genom Coop Nords 81 butiker arbetar vi aktivt för att finnas där våra medlemmar och kunder finns. Vi vill att det norrländska ska prägla våra butiker. Från byggnadskonstruktioner till leverantörer och livsmedel. På det sättet bidrar vi till att utveckla Norrland, samtidigt som klimatavtrycket minskas.

Vi vill att våra butiker ska vara rustade för en hållbar framtid och vi lägger extra stor omsorg vid nybyggnationer. När vi nu bygger Stora Coop Norrböle i Skellefteå har vi tillexempel valt en pelarbalkstomme i limträ från Martinsons Byggsystem AB. Limträets höga bärförmåga tillåter stora spännvidder och är ett klimatsmart val som kommer från en lokal leverantör. Genom de lokala leverantörerna arbetar vi för att behålla jobben i vår region och hjälps åt att stötta det norrländska. 

Norrländska huvudleverantörer 

Efterfrågan på lokalt sortiment är stort hos våra medlemmar och kunder. I våra butiker finns idag över 114 goda exempel på lokala leverantörer. Från potatis, odlad några kilometer från butiken, till lokalproducerade ägg.  

Vi utökar ständigt vårt lokala sortiment med allt från mejeriprodukter till grönsaker, potatis, tunnbröd ost och kött. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medlemmar och kunder närodlad mat till ett bra pris, var du än bor.  

Varmt välkomna in till någon av våra butiker och stormarknader och ta del av det lokala utbudet! 

 

Henrik Skyttberg 

VD Coop Nord