Alla fem traineer in i chefsuppdrag

Samtliga fem deltagare i Coop Nords första trainee-program är nu chefer i föreningens butiker. Succén har skapat ett sug efter mer och nu startas nästa omgång. – Det blir något särskilt när vi kan ta tillvara våra egna talanger, utbilda dem och sedan slussa in dem i olika nyckelroller, säger Coop Nords försäljningschef Patrik Högmark.

Så kallade trainee-program är en form av internutbildningar, där framför allt unga medarbetare får en möjlighet att bygga på sin kompetens och lära känna organisationen djupare. Coop Nords första trainee-utbildning startades i början av 2022, efter en ansökningsperiod under senhösten 2021. Utbildningen varvade teorimoment med praktik i butiker och i januari i år var det dags för examen och diplomutdelning med företagsledningen i Umeå.

– Intresset var väldigt stort och jag var personligen med och intervjuade kandidater och valde ut de fem deltagarna. Så det är inte utan att jag känner en viss stolthet över att ha fått vara med hela vägen, att bjuda in, intervjua, utbilda och nu se att alla våra fem traineer är chefer här hos oss. Det är fantastiskt kul att programmet blev så lyckat, säger Patrik Högmark, försäljningschef i Coop Nord.

Varför gör Coop Nord den här satsningen på ett eget trainee-program?

– På senare år har det blivit svårare att rekrytera nya chefer och vi behöver en återväxt med nya butikschefer. Vi behöver vara öppna för både externa och interna sökanden, men det finns helt klart fördelar med att rekrytera internt. Det ligger en styrka i att de redan känner personer i organisationen, kan system, hur verksamheten fungerar och är bärare av vår kultur, förklarar Patrik Högmark.

Astrid Östgård är en av de traineer som var med i den första omgången. Hon jobbade då som ansvarig för Kött & Chark på Coop Frösön. Under utbildning gick hon över till att bli vice butikschef i samma butik i Östersund men är nu nybliven butikschef för nya Coop Vemdalen, som invigs i början av nästa år.

Hon beskriver den breda inblicken i hela butiksdriften som en väldigt positiv del av trainee-utbildningen.

– Sedan möjligheten att lära sig av andra som redan har olika positioner och att vara med i sammanhang där man träffar och lär känna organisationen som helhet. Jag kunde plocka med mig guldkorn från alla håll och kanter. För vi möter ofta samma utmaningar och det är skönt att kunna bolla med andra, säger Astrid Östgård.

Isak Lindström är idag butikschef för Coop Sollefteå. När trainee-utbildningen startade var han ansvarig för Kött & Chark i Coop Granlo i Sundsvall.

Vad har trainee-utbildningen betytt för dig?

– Ett starkare självförtroende och mer ryggrad, tycker jag, att jag blivit mer säker i det jag gör. Utbildningen var också en bra chans att fylla igen vissa luckor och bygga på med mer kunskap, säger Isak Lindström och tillägger att det utökade kontaktnätet är superviktigt, att veta vem man kan ringa.

Vilken väg hade du tagit om du inte fått möjligheten att bli trainee?

– Jag hade jobbat hårdare än aldrig förr och bevisat för ledningen att de valt fel som inte tog mig. Mitt mål har alltid varit att bli butikschef och se mina idéer bli till verklighet. Det är nog det som driver mig, att få sätta ihop en grupp människor och leda dem mot ett gemensamt mål, att bli bäst!

Så här svarar Astrid Östgård på samma fråga:

– Jag hade ganska nyligen skrivit på ett avtal som färskvaruansvarig. Det hade gett mig viss utveckling, men risken är att det blivit lite stiltje efter ett tag. Tack vare trainee-utbildningen fick jag istället en riktig boost för självförtroendet och möjlighet att snabbt komma vidare.

I mars 2024 startar utbildningen av den andra omgången traineer i Coop Nord.