Norrländsk tid – ett sätt att leva

Kan man prata om norrländsk tid? Vi på Coop Nord tycker det – därför att vi norrlänningar ser på tid på ett annat sätt. Här är tid en tillgång som vi använder för att göra det vi tycker om.

Det här vill vi på Coop Nord – som en genuin norrländsk matkedja – gärna uppmuntra. För att vi älskar att bo och verka i Norrland. Genom vårt unika föreningsupplägg är vi ju den enda matvarukedjan som kan säga att vi är regionala och därigenom skapa engagemang runt det som ligger nära hjärtat. Norrland. Och vårt sätt att vara.

I Norrland bestämmer vi själva vad vi gör med vår tid och vi gör det som är viktigt för oss. Som att vara med vänner, fiska, laga mat och åka skoter. Här har vi tid för varandra och kastar inte bort timmar på att sitta i bilköer. Vi värderar helt enkelt tid på ett annat sätt än i övriga Sverige.

Vi vill berätta om det vi gör för norrlänningarna genom begreppet ”Norrländsk tid”. Ett sätt att fånga norrlänningen i vardagen och ett sätt att bevisa att Coop Nord både förstår och främjar norrländskt liv. Det gör vi genom att sätta fingret på en av våra allra tydligaste gemensamma nämnare – det faktum att vi ser tid på ett annat sätt. Och värderar den annorlunda.

Mycket av dagens kommunikation kring mat handlar om att spara tid och pengar. Det ska vara smidigt att handla, gå fort att laga och helst inte kosta något. Ibland är det så. Men det finns också stunder när man vill ägna tid till maten. Att gå och välja bland råvarorna, hitta nya spännande ingredienser och upptäcka det vi inte visste fanns. Ibland får matlagningen ta hur lång tid den vill. För det är själva grejen. Så är vi norrlänningar. Saker kan få ta tid. När vi väljer det själva.

Det gillar vi på Coop Nord och vill vara en del av. Vi vill ge våra kunder möjligheter att använda sin tid till vad de vill. Därför säger vi att vi är huvudsponsor av Norrländsk tid.