Stora Coop Ersboda bygger om stormarknaden

Stora Coop Ersboda byggs om till en modern och miljömedveten stormarknad för att ytterligare förstärka sitt fokus på matglädje med sin prisvinnande färskvaruavdelning. Bolist som i dagsläget är en del av Stora Coop, lämnar innan sommaren ytan till fastighetsägaren Trophi Fastighets AB. Parallellt med detta utförs ombyggnationen av den övriga stormarknaden som beräknas vara klar under hösten 2021.

–  Våra medlemmar och kunder kommer möta en ljus, modern och miljömedveten stormarknad där en av Coops hjärtefrågor, minskat matsvinn, får en viktig plats, berättar Coop Nords vd, Henrik Skyttberg. Med en lite mindre yta gör vi stormarknaden lättare att handla i och mer överskådlig. Med fortsatt utpräglad färskvarusatsning kommer våra medlemmar och kunder även fortsättningsvis hitta allt de behöver både till vardag och till fest. Stormarknaden kommer att erbjuda bra varor till ett bra pris!

–  Vi är glada och stolta över att Coop valt att investera långsiktigt tillsammans med Trophi i Ersboda. Detta stärker givetvis handelsplatsen och ska ses som ett första steg i den nysatsning vi nu gör här, säger Jan Björk, vd för Trophi.

Genom ombyggnationen blir Umeås största Coopbutik en modern och miljövänlig stormarknad med nya kylar och frysar. Den prisade frukt- och gröntavdelningen förstärks ytterligare med ett modernare uttryck och mejeri avdelningen blir större och öppnare. För medlemmar och kunder innebär ombyggnationen att det blir en mer lätthandlad och tillgänglig stormarknad. Utcheckningszonen utökas och postombud och spelhörnan flyttas till kassalinjen. Den nya cafédelen får en generösare yta med fler sittplatser. Investeringen för Stora Coop Ersboda landar på drygt 20 Mkr och inga medarbetare berörs av förändringen.

På Stora Coop Ersbodas Facebooksida kan du följa byggprocessen och förvandlingen till en stormarknad för framtiden.

Pressmeddelande 210525 
Presskontakt: Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord, 072-085 51 11 Rebecca.Goransson@coopnord.se