Invigning av Coop Granlo

Coop Nord förvärvade butiken i Granlo i juli. På bara en månad har butiken bytt skepnad till nya, gröna Coop Granlo. Den sista augusti var det dags för högtidlig invigning med bandklippning, kundsläpp och tårta.

- ”Det här är den tuffaste butiksomställning jag varit med om hittills, men samtidigt den roligaste och mest lärorika. Jag vill tacka alla inblandade, som gjort ett kanonjobb.”, säger butikschef Örjan Lindström.

På kort tid har butiken förvandlats till en Coop, där all inredning monterats ner och alla varor bytts ut. Resultatet är en närbutik med ett brett sortiment av ekologiska och norrländska varor. Det enda som är sig likt är medarbetarna, där de flesta har erbjudits anställning på Coop.

- ”Det är mycket som är nytt för dem, varor, affärssystem och rutiner”, säger Örjan Lindström. ”Alla medarbetare har varit lyhörda, nyfikna och verkligen tagit sig an utmaningen att få allt att fungera på rekordtid. Nu ser vi alla fram mot att välkomna kunderna”.

Under 2017 har Coop Nord öppnat fem nya butiker: Coop Röbäck, Mariehem och Coop Online i Umeå, Coop Ånäset i Robertsfors och nu Coop Granlo i Sundsvall. Detaljplaneprocesser pågår även för två helt nya butiker på växthusområdet i Skellefteå och på Carslid/Tomtebo i Umeå.

-”Jag är glad för att vi så snabbt kunnat ställa om den gamla butiken till en ”ny” Coopbutik. Det är lite av en extreme home makeover som gjorts på rekordtid”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

-”Jag vill hälsa alla kunder, gamla som nya, välkomna till Coop Granlo. Den nya butiken i det gamla läget, med personal som känner kunderna.” avslutar Thomas Johansson.