Stora Coop Ersboda invigde en modern och miljömedveten stormarknad

Under hösten har Stora Coop Ersboda byggts om till en framtidens stormarknad med fokus på matglädje med sin prisvinnande färskvaruavdelning. Totalt har drygt 20 Mkr investerats i stormarknaden som nyinvigdes 8 december 2021.

– Det är en fantastisk nysatsning på stormarknaden och det är roligt att vara med från start. Jag vill tacka våra medlemmar, kunder och vår personal som haft tålamod under ombyggnationen. Nu är allt på sin plats och vi ser fram emot att hälsa våra medlemmar och kunder välkomna till Umeås största Coop-butik, säger Joakim Flygare, Stora Coop Ersbodas nya stormarknadschef.


Coop Nords VD Henrik Skyttberg tillsammans med Joakim Flygare, stormarknadschef Stora Coop Ersboda.

Genom ombyggnationen blir Stora Coop Ersboda en modern och miljövänlig stormarknad med nya kylar och frysar. Den prisade frukt- och gröntavdelningen har förstärkts ytterligare med ett modernare uttryck och mejeriavdelningen blivit större och öppnare. Stormarknaden har blivit lätthandlad och tillgänglig. Utcheckningszonen har utökats och postombud och spelhörnan flyttas till kassalinjen. Den nya cafédelen har fått en generösare yta med fler sittplatser.


– Våra medlemmar och kunder kommer möta en ljus, modern och miljömedveten stormarknad där en av Coops hjärtefrågor, minskat matsvinn, får en viktig plats, berättar Coop Nords vd, Henrik Skyttberg. Med en lite mindre yta gör vi stormarknaden lättare att handla i och mer överskådlig. Med fortsatt utpräglad färskvarusatsning kommer våra medlemmar och kunder även fortsättningsvis hitta allt de behöver både till vardag och till fest. Stormarknaden kommer att erbjuda bra varor till ett bra pris!