Nu kan du hämta maten på Coop

Från och med andra maj kan våra kunder i Umeå handla mat online från coop.se för att sedan hämta maten i bil utanför butiken när det passar. Stora Coop Ersboda ansluter nämligen Hämta i bil till butiken, vilket innebär att det nu är möjligt att beställa maten från coop.se och sedan välja när den önskas hämta.

— Vi vill erbjuda en lösning som underlättar vardagen. Det känns kul att våra kunder i Umeå nu får möjligheten att handla som det passar, om det är i butiken eller på coop.se, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Tillvägagångssättet är lika enkelt som att beställa mat för hemleverans. Först skriver kunden in sitt postnummer, därefter väljs leveranssätt, vilken dag och tidpunkt mellan 12-16 eller 16-20 man vill hämta ut sin beställning. Sedan är det bara att handla. När maten ska hämtas upp ställer sig kunden med bilen på angiven utanför butiken och skickar ett sms med registreringsnummer, så levereras påsarna direkt till bilen. 

Coop Hämta är en del i Coops utveckling till en mer modern och flexibel kundupplevelse. Sedan tidigare finns möjligheten att beställa hem via coop.se, med Coop Hämta kan Coop möta kunden som av någon anledning inte vill eller kan beställa hem maten men ändå vill handla digitalt.

På Stora Coop Ersboda kan man välja:
Hämta i bil (drive thru) – Kunden anländer med bil till en fast parkeringsplats där medarbetaren möter upp och lämnar över matkassarna. Det går också att välja hemleverans. 

Senare under året kommer fler butiker inom Coop Nord att lansera Hämta. Bland annat kommer det finnas Hämta i skåp – Där kunden själv  hämtar matkassarna genom att hämta i specifika skåp i anslutning till butiken.

För mer information kontakta
Rebecca Göransson, kommunikatör Coop Nord 090-104056
Coops presstjänst: 010-743 13 13