Coop Malå sponsrar framtidens hopp

Sedan Adam Lundström tog över som franchisetagare av Coop Malå har han velat investera i samhället, gärna ideellt. Nu har den lokala ridklubben tack vare ett sponsringsavtal med Coop Malå kunnat köpa bland annat hästhoppshinder. – Ridsporten har mest förutsättningar att vara jämställd. Jag tycker det är en jävligt bra sport om jag får vara ärlig, säger Adam.

Coop Malå vill aktivt satsa på bygden och har tidigare sponsrat bland annat lokala event som barntävlingar i Tjamstanbackarna. Att ridklubben i Malå består av flera klubbar som gått samman var avgörande för Adam Lundström när de sökte sponsring hos honom och butiken.


– Hästsport har traditionellt sett svårt att få sponsring. Att det är flera klubbar som gått ihop och gjorde det gemensamt, det var en nyckel för mig. Det är en klubb där alla jobbar tillsammans mot gemensamma mål, menar Adam.


När ridklubben sökte sponsring för att kunna bygga en hinderpark och därmed ha möjlighet till att arrangera större tävlingar ville Coop Malå gärna hjälpa till. Adam Lundström kontaktade Coop Nord som ville vara med och sponsra. Med hjälp av gemensamma krafter från Coop Malå och Coop Nord har Malå ridklubb kunnat köpa ett antal stora hästhoppshinder, klubbjackor och söker nu dessutom efter en ny häst till ridskolan.

– Jag kände en otrolig tacksamhet över att Coop Malå vill stötta och sponsra vår ridskola och vårt arbete med barn och ungdomar, säger Malå ridklubbs ordförande Natali Lindholm.

– När de är aktiva och drivande ideellt så är det roligt att få hjälpa till, avslutar Adam Lundström.

På bilden från vänster: Natali Lindholm, Adam Lundström, Tilda Forsberg, Clara Forsberg (på hästen), Michelle Hedström, Julia Flodin och Meimy Jonsson.