Guldkant på vardagen för svårt sjuka barn

Coop Nord är stolt partner till Hjältarnas hus i Umeå, ett tillfälligt hem för barnfamiljer där ett barn har drabbats av svår sjukdom. – Familjerna som bor på Hjältarnas hus kommer från de orter där våra butiker ligger. Vi är en del i deras vardag och vill visa att vi tänker på dem även när vardagen förändras, säger Henrik Skyttberg, vd på Coop Nord.

Hjältarnas hus ägs av Region Västerbottens läns och drivs och förvaltas av föreningen Hjältarnas Hus. Verksamheten tar emot runt 450 familjer – främst från Norrland – varje år och längden på vistelsen varierar från en natt till flera månader. För att kunna förgylla barnens och deras familjers vistelse behövs donationer från företag och privatpersoner.

 

– Genom våra sponsorer kan vi sätta guldkant på vardagen för de som verkligen behöver det. Det kan vara allt från att vi upptäcker att någon fyller år och ger födelsedagsbarnet en goodiebag, till att vi köper lunch till en familj som har sina tankar på annat, säger Carola Espinoza Lestander, verksamhetschef på Hjältarnas hus.

 

Coop Nord bidrar med pengar så att Hjältarnas hus kan handla fritt i Coops butiker.

 

– Hjältarnas hus gör ett fantastiskt jobb genom att tillsammans med dessa familjer skapa en trygg och harmonisk miljö under en jobbig tid. Våra bidrag kan förhoppningsvis fylla huset med matglädje och ge möjlighet till exempelvis fredagsmys, grillning eller bara att det finns frukost och frukt på plats när familjerna anländer, säger Henrik Skyttberg.

 

Små och stora bidrag gör skillnad för Hjältarnas hus. Det skapar möjligheter för en lite roligare vardag för barnen och deras familjer. Om du som privatperson, företag eller förening vill kan du också bidra. Swisha till 123 123 75 69 eller sätt in pengarna på PG 69 52 99-8.