Semifreddo med nougat

Semifreddo med nougat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Imponera med egen semi freddo, enkelt och lyxigt gör vi den här med nougat. Är inte nougat favoriten kommer garanterat en variant med fikon och honung göra succé!

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 0.5 krm salt
  • Med fikon och honung:
  • 100 g torkade fikon
  • 2 msk honung
  • 4 färska fikon
  • Med nougat:
  • 100 g vit nougat, gärna fransk
  • 50 g skalade och osaltade pistagenötter
  • 50 g mörk choklad, 70% kakaohalt
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Tag fram 3 skålar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Blanda eventuell smaksättning i äggulesmeten. Vänd också ner grädden och äggvitan. Häll över smeten i en serveringsskål eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys några timmar.
  3. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet. Diska vispen noga mellan de olika momenten.

Med nougat

  1. Hacka nougaten och nötterna grovt. Blanda hacket i äggulesmeten. Spara några pistagenötter att dekorera med när semifreddon tas ur frysen. Strö över riven choklad, lägg på några nötter och droppa över lite honung.

Med fikon och honung

  1. Tag bort de hårda stjälkarna från de torkade fikonen. Kör dem i matberedare med lite av honungen. Grovhacka de färska fikonen. Blanda allt och lägg blandningen i äggulesmeten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Semifreddo med nougat
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl grädde
  • 0.5 krm salt
  • Med fikon och honung:
  • 100 g torkade fikon
  • 2 msk honung
  • 4 färska fikon
  • Med nougat:
  • 100 g vit nougat, gärna fransk
  • 50 g skalade och osaltade pistagenötter
  • 50 g mörk choklad, 70% kakaohalt
  • 2 msk honung

Semifreddo med nougat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Imponera med egen semi freddo, enkelt och lyxigt gör vi den här med nougat. Är inte nougat favoriten kommer garanterat en variant med fikon och honung göra succé!

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tag fram 3 skålar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Blanda eventuell smaksättning i äggulesmeten. Vänd också ner grädden och äggvitan. Häll över smeten i en serveringsskål eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys några timmar.
  3. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet. Diska vispen noga mellan de olika momenten.

Med nougat

  1. Hacka nougaten och nötterna grovt. Blanda hacket i äggulesmeten. Spara några pistagenötter att dekorera med när semifreddon tas ur frysen. Strö över riven choklad, lägg på några nötter och droppa över lite honung.

Med fikon och honung

  1. Tag bort de hårda stjälkarna från de torkade fikonen. Kör dem i matberedare med lite av honungen. Grovhacka de färska fikonen. Blanda allt och lägg blandningen i äggulesmeten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!