Tonfisksallad
  • Tid 10 min

Tonfisksallad

3.58 (12 betyg)

Härlig sallad med bönor och tonfisk.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 100 g sockerärtor
  • 1 liten rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 romansallad
  • 2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
  • 2 burkar tonfisk (à 140 g)
  • 0.5 citron, i klyftor
Vinägrett
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg äggen i kallt vatten och låt koka i 6 min.(för en krämig gula) Strimla sugarsnaps och rödlök. Dela tomaterna och riv salladen i mindre bitar.

  2. 2

    Skölj av bönorna och låt vätskan ur tonfisken rinna av. Fördela alla grönsaker i talrikar och toppa med tonfisk, 2 ägghalvor och citronklyfta.

  3. 3

    Blanda vinäger, olja, salt och peppar till en vinägrett och ringla över salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar