Äppelkaka
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Äppelkaka

3.96 (25 betyg)

Vinkokta äpplen i äppelkaka med mandeltäcke,

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 st
  • 1 kg gröna skalade äpplen skurna i klyftor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vitt vin
Till mandeltäcket:
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl finhackad sötmandel
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 ägg, gulor och vitor för sig
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg äppelklyftorna i en kastrull och tillsätt socker och vin. Låt sjuda på svag värme ca 3 minuter. Rör socker och smör vitt och pösigt. Rör sedan ner mandel, citronskal och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Häll äppelklyftorna i en smord ugnsform och bred över mandelsmeten. Grädda i ugnen i 200° i ca 20 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar