Äppelsockerkaka

Äppelsockerkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk mjölk
  • 3 skalade äpplen
  • Till garnering:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2021-09-25

Denna äppelkaka är lätt att göra och super god.

Gunilla

2016-11-20

Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då

Gunilla

2016-11-13

makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??

Karin

2016-08-30

Jättegod!!!!

Äppelsockerkaka
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 125 g margarin, rumsvarmt
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk mjölk
  • 3 skalade äpplen
  • Till garnering:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel

Äppelsockerkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2021-09-25

Denna äppelkaka är lätt att göra och super god.

Gunilla

2016-11-20

Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då

Gunilla

2016-11-13

makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??

Karin

2016-08-30

Jättegod!!!!