
Äppelsockerkaka
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 125 g margarin, rumsvarmt
- 1.5 dl socker
- 2 ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 citron, rivet skal
- 2 msk mjölk
- 3 skalade äpplen
- Till garnering:
- 2 msk socker
- 1 tsk kanel
Gör så här
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.
Äppelsockerkaka
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfettet pösigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjöl blandat med bakpulver, citronskal och mjölk. Häll smeten i formen. Skär äpplena i tunna klyftor och stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Strö över socker blandat med kanel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175º i 30-40 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-09-25
Denna äppelkaka är lätt att göra och super god.
2016-11-20
Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då
2016-11-13
makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??
2016-08-30
Jättegod!!!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Monica
2021-09-25
Denna äppelkaka är lätt att göra och super god.
Gunilla
2016-11-20
Jag bara MÅSTE skriva, igen, detta är den absolut godaste äppelsockerkaka som jag bakat! Och, alla som bjudits på den blev alldeles överväldigade!! Bara ett litet påpekande, i stället för att RIVA citronskalet så använde jag ett s.k. zectjärn, blev ännu mer citronsmak då
Gunilla
2016-11-13
makalöst god! Passande som efterrätt med hemlagad vaniljsås, efter Fars-Dagsmiddagen! Undrar bara, att den blev så låg??
Karin
2016-08-30
Jättegod!!!!