
Banankaka med topping
Betyg (1-5):
Mjuk och god banankaka toppad med Kesella och mandel. Duka fram den här på fikabordet och inte ens smula kommer lämnas kvar!
Tillagningstid: 45 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
- 150 g rumsvarmt smör
- 1.5 dl råsocker
- 2 ägg
- 2 mosade mogna bananer
- 1.5 msk rivet citron skal
- 2 msk pressa citron
- 1 dl havregryn
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk mortlade kardemumma kärnor
- 1 tsk malen kanel
- 2 tsk bakpulver
- Topping:
- 250 g Kesella eller kvarg
- 1 msk strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 0.5 rostad flagad mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Tillsätt banan, citronskal och -saft.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.
- Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.
Topping
- Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.
Banankaka med topping
Betyg (1-5):
Mjuk och god banankaka toppad med Kesella och mandel. Duka fram den här på fikabordet och inte ens smula kommer lämnas kvar!
Tillagningstid: 45 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Tillsätt banan, citronskal och -saft.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smör- och bananblandningen.
- Häll smeten i en smord, bröad bakform som rymmer 1,5 liter. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter. Låt kakan svalna.
Topping
- Rör ihop kesella, socker och kanel. Bred toppingen över kakan och strö över flagad mandel.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-05-15
Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kerstin Björkman
2012-05-15
Hej! Gör det nå´t om man tar en hel flagad mandel?