Banoffee-paj
  • Tid 20 min + 20 min att stelna

Banoffee-paj

3.55 (49 betyg)

Sötsak omöjlig att motstå för banan- och kolasåsälskare.

  • Tillagningstid 20 min + 20 min att stelna
  • Ingredienser 6

Ingredienser

8 portioner
  • 14 digestivekex (ca 2/3 paket)
  • 100 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
  • 3 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • rostade hasselnötter (eller Twix) och kakao att garnera tårtan med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kexen i en matberedare eller krossa i mortel till ett smul.

  2. 2

    Smält smöret och blanda med kak smulorna. Tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter med en diameter på 22 cm. Låt bottnen stå i kylen att stelna ca 20 min.

  3. 3

    Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen och lägg skivade bananer ovanpå.

  4. 4

    Vispa grädden fluffig och bred ut på kakan.

  5. 5

    Toppa med hackade nötter eller Twix och pudra över lite kakao vid servering.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karl

    Supergod, enkel att göra och populär hos både stora och små. Tänk på att använda bra mogna bananer.

  • Lisa

    Jättegod och mycket lätt att göra i förväg om man ska få gäster.

  • Sara

    Viktigt att använda karamelliserad mjölk inte kondencerad mjölk. Om ni gör det måste den kokoas länge först. Burkarna är lika varandra.

  • Tommy

    Den karamelliserade mjölken är färdig för användning.

Visa fler