Jordgubbstiramisu
Jordgubbstiramisu
  • Tid 35 min

Jordgubbstiramisu

4.56 (25 betyg)

Verkligt lyxig feeling på ”tårtan”, som ändå enkelt kan göras i sommarköket

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

10 portioner
  • 500 g mascarpone
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 vaniljstång
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 200 g savoiardikex
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg mascarpone, grädde, socker och hälften av saften i en bunke. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Tillsätt dem.

  2. 2

    Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Ansa och skiva jordgubbarna. Häll resten av saften i en djup tallrik. Tillsätt 1 dl vatten.

  3. 3

    Doppa kexen i saften och varva med jordgubbar och kräm i en stor skål. Toppa med jordgubbar och garnera med t ex jordgubbsblad och blommorna (eller mynta/citronmeliss.)

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du inte har en stor glasskål kan du göra varvade portioner i glas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ellen

    Dundersuccé! Bakade denna förra midsommar och mina vänner har önskat den till denna midsommar igen! Vacker och supergod. Det blir en rejäl sats men det blev inget över ändå!

  • Åt för mycket

    Smakar jättegott! Dock blev det mycket tiramisu för oss. Så det kan vara lämpligt att fundera på hur mycket man behöver.