Saffranspannkaka
  • Tid 90 min
  • Ugn 200º

Saffranspannkaka

3 (11 betyg)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 0.5 tsk salt
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.

  2. 2

    Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.

  3. 3

    Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar