
Saffranspannkaka
Betyg (1-5):
En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.
Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl vatten
- 1.5 dl grötris
- 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
- 6 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 200 g hackad sötmandel
- 3 st finmalda bittermandlar
- 3 msk honung
- 1 g saffran
- 3 ägg
- 2 msk ströbröd
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
- Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
- Grädda i cirka 25 minuter.
Servering
Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.
Saffranspannkaka
Betyg (1-5):
En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.
Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
- Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
- Grädda i cirka 25 minuter.
Servering
Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!