Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  2. Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  3. Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Saffranspannkaka
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde

Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  2. Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  3. Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Smarriga havrekorgar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bärbägare

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)