Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  2. Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  3. Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saffranspannkaka
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 4 msk smör, varav någon mängd till att smörja plåten
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 200 g hackad sötmandel
  • 3 st finmalda bittermandlar
  • 3 msk honung
  • 1 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl salmbärssylt, eller björnbärssylt
  • 3 dl vispgrädde

Saffranspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En krämig klassiker med grötris, bittermandel och honung serveras med sylt.

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset i saltat vatten. När vattnet är borta tillsätts smör och mjölk. Koka tills grynen är mjuka, cirka 35 minuter. Låt svalna.
  2. Tillsätt grädde, söt- och bittermandel, honung och saffran. Vispa upp äggen och rör ner. Smörj och bröa en form, häll i smeten.
  3. Grädda i cirka 25 minuter.

Servering

Serveras ljummen med salmbärssylt och lättvispad grädde.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!