Nutellakladdkaka

Nutellakladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(77)

Varsågoda nutellaälskare – den här kan inte bli godare!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 150 g smör
  • 200 g Nutella
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2 tsk kakao att pudra över
  • choklad att hyvla över
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Lägg i nutellan och rör till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner i äggvispet.
  4. Häll i nutellasmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och pudra över kakao och hyvla ev på choklad vid servering. Serveras med en klick grädde.

Tips

Kladdkakor blir godare om de görs i förväg. Förvara i kyl men låt bli rumstempererad före servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-06

Hej! Ingrediensen hade ramlat bort men nu ska den vara tillbaka. Vi räknade med 2 msk kakao. Bra att kakan blev god, det är huvudsaken! Mvh Maja (redaktör)

Marie

2020-04-02

Hej! Hur mycket kakao ska blandas med mjölet? Jag chansade och tog 3/4 dl. Supergod kaka! Hälsningar Marie

Nutellakladdkaka
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g smör
  • 200 g Nutella
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • Till servering:
  • 2 tsk kakao att pudra över
  • choklad att hyvla över
  • vispad grädde

Nutellakladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(77)

Varsågoda nutellaälskare – den här kan inte bli godare!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret och ta bort från värmen. Lägg i nutellan och rör till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda kakao och vetemjöl och vispa ner i äggvispet.
  4. Häll i nutellasmeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och pudra över kakao och hyvla ev på choklad vid servering. Serveras med en klick grädde.

Tips

Kladdkakor blir godare om de görs i förväg. Förvara i kyl men låt bli rumstempererad före servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-06

Hej! Ingrediensen hade ramlat bort men nu ska den vara tillbaka. Vi räknade med 2 msk kakao. Bra att kakan blev god, det är huvudsaken! Mvh Maja (redaktör)

Marie

2020-04-02

Hej! Hur mycket kakao ska blandas med mjölet? Jag chansade och tog 3/4 dl. Supergod kaka! Hälsningar Marie