Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows
Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows
  • Tid 20 min + 35 min i ugn
  • Ugn 125-200º

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

4.67 (3 betyg)

Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!

  • Tillagningstid 20 min + 35 min i ugn
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 125-200º

Ingredienser

16 bitar
  • 400 g färsk rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 3 dl minimarshmallows
  • florsocker, till servering
Kaksmeten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i 1–2 cm stora bitar. Vänd runt dem med socker och kardemumma. Blanda de torra ingredienserna till kaksmeten i en skål.

  2. 2

    Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Knäck i ett ägg i taget under tiden vispen är igång. Tillsätt mjölken och häll i de torra ingredienserna. Vispa till en jämn smet.

  3. 3

    Bred ut smeten i en liten långpanna/ ugnsform (ca 25 x 35 cm) täckt med bakplåtspapper. Fördela rabarbern jämnt över hela kakan. Grädda mitt i ugnen 20 min.

  4. 4

    Sänk värmen till 125° och strö över marshmallowsen. Grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra ev över florsocker vid servering och skär upp i rutor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kakan är så saftig av rabarbern att den äts bäst med sked. Lika god dagen efter!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Göran

    En supergod kaka att göra när rabarbern är ny