Zuleikatårta

Zuleikatårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Zuleikatårta är en mandeltårta och i vårt recept fyller vi den med citronkräm.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
11 bitar
  • Bottnar:
  • 2.5 dl sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl florsocker
  • Citronkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 150 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering:
  • 50 g sötmandel, flagad
  • ev färska bär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Rita 3 fyrkanter (21x21 cm) på bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin.
  2. Mal eller finfördela mandeln med stålkniv i matberedare. Vispa äggvitor och florsocker till en tjock smet. Blanda i mandeln. Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat något.
  3. Blanda äggulor, grädde, socker och citronskal i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Lyft från värmen. Rör ner fettet i klickar. Låt krämen kallna.
  4. Bred krämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan och strö på mandeln. Tårtan bör stå svalt några timmar eller över natten innan den serveras. Garnera ev med bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Zuleikatårta
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bottnar:
  • 2.5 dl sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl florsocker
  • Citronkräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 150 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 msk pressad citron
  • Garnering:
  • 50 g sötmandel, flagad
  • ev färska bär

Zuleikatårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Zuleikatårta är en mandeltårta och i vårt recept fyller vi den med citronkräm.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
11 bitar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Rita 3 fyrkanter (21x21 cm) på bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin.
  2. Mal eller finfördela mandeln med stålkniv i matberedare. Vispa äggvitor och florsocker till en tjock smet. Blanda i mandeln. Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat något.
  3. Blanda äggulor, grädde, socker och citronskal i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Lyft från värmen. Rör ner fettet i klickar. Låt krämen kallna.
  4. Bred krämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan och strö på mandeln. Tårtan bör stå svalt några timmar eller över natten innan den serveras. Garnera ev med bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!