
Krämig rabarberpannkaka
Betyg (1-5):
En högt älskad vårprimör gör succé i denna mumsiga kaka tillsammans med mandel, vanilj och söta små gubbar.
Tillagningstid: 1 dygn 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 50 g rostade mandelspån
- 1 tsk vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 ägg, endast gulor
- 3 ägg
- 2.5 dl vispgrädde
- 3 dl vaniljyoghurt
- 0.5 vaniljstång
- 2.5 dl socker
- 2.5 dl vatten
- 200 g rabarber
- 200 g jordgubbar, i bitar
- 1 lime, rivet skal och pressad saft
- 1 msk socker
- 1 msk florsocker
Gör så här
Dag 1
- Finfördela mandelspånen i en matberedare. Tillsätt mjöl, salt och socker och blanda. Häll sedan i äggulor, ägg och grädde och vispa till en fin smet. Låt stå i kylen i 24 timmar.
Dag 2
- Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills ca 2/3 dl återstår. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en gryta. Häll i socker och vatten och koka tills sockret löst sig. Skala rabarbern och skär den i små bitar, lägg dem i sockerlagen och låt den svalna av.
- Låt rabarbern stå och dra minst 20 minuter och sedan rinna av ordentligt. Fördela den i små smorda portionsformar. Rör om i äggsmeten och häll på den. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.
- Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över limesaften. Blanda socker och limeskal och blanda med jordgubbarna. Sikta florsocker över pannkakan när den svalnat och servera den med jordgubbarna och yoghurten.
Tips

Pannkakan kan också gräddas i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm) i ca 20 minuter.
Krämig rabarberpannkaka
Betyg (1-5):
En högt älskad vårprimör gör succé i denna mumsiga kaka tillsammans med mandel, vanilj och söta små gubbar.
Tillagningstid: 1 dygn 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Dag 1
- Finfördela mandelspånen i en matberedare. Tillsätt mjöl, salt och socker och blanda. Häll sedan i äggulor, ägg och grädde och vispa till en fin smet. Låt stå i kylen i 24 timmar.
Dag 2
- Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills ca 2/3 dl återstår. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en gryta. Häll i socker och vatten och koka tills sockret löst sig. Skala rabarbern och skär den i små bitar, lägg dem i sockerlagen och låt den svalna av.
- Låt rabarbern stå och dra minst 20 minuter och sedan rinna av ordentligt. Fördela den i små smorda portionsformar. Rör om i äggsmeten och häll på den. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.
- Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över limesaften. Blanda socker och limeskal och blanda med jordgubbarna. Sikta florsocker över pannkakan när den svalnat och servera den med jordgubbarna och yoghurten.
Tips

Pannkakan kan också gräddas i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm) i ca 20 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!