Krämig rabarberpannkaka
Krämig rabarberpannkaka
  • Ugn 200º

Krämig rabarberpannkaka

3.5 (8 betyg)

En högt älskad vårprimör gör succé i denna mumsiga kaka tillsammans med mandel, vanilj och söta små gubbar.

  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme

Ingredienser

8 portioner
  • 50 g rostade mandelspån
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl socker
  • 2 ägg, endast gulor
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl socker
  • 2.5 dl vatten
  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar, i bitar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk socker
  • 1 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Dag 1

  1. 1

    Finfördela mandelspånen i en matberedare. Tillsätt mjöl, salt och socker och blanda. Häll sedan i äggulor, ägg och grädde och vispa till en fin smet. Låt stå i kylen i 24 timmar.

Dag 2

  1. 1

    Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills ca 2/3 dl återstår. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en gryta. Häll i socker och vatten och koka tills sockret löst sig. Skala rabarbern och skär den i små bitar, lägg dem i sockerlagen och låt den svalna av.

  2. 2

    Låt rabarbern stå och dra minst 20 minuter och sedan rinna av ordentligt. Fördela den i små smorda portionsformar. Rör om i äggsmeten och häll på den. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.

  3. 3

    Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över limesaften. Blanda socker och limeskal och blanda med jordgubbarna. Sikta florsocker över pannkakan när den svalnat och servera den med jordgubbarna och yoghurten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pannkakan kan också gräddas i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm) i ca 20 minuter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar