Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Midsommartårta i långpanna! Gör en enkel tårta som räcker till många, den här pavlovan med jordgubbar och rabarber kommer att göra succé!

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12 %) eller vitvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 500 g späda rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 500 g färska jordgubbar
  • Vaniljcrème
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Tillsättsockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Tillsätt potatismjöl ochättiksprit och vispa lite till.
  2. Bred ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred smetenöver halva plåten. Grädda mitt i ugnen 1 timme.

Kompott:

  1. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg rabarber, socker ochvatten i en kastrull. Låt koka på svag värme 2–4 min, rabarbern ska intekoka sönder. Låt kallna. Dela jordgubbarna och vänd ner i kastrullen.
  2. Vispa grädde och crème fraiche till en tjock kräm. Skeda upp hälftenav kompotten på marängen (utan så mycket vätska) och täck sedan medkrämen. Toppa med resten av kompotten och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-23

Hej Inger! Det ska va ar 2 dl socker. Mvh/Maja, redaktör

Inger

2020-06-20

Hur mycket socker skall det vara i marängsmeten?

Josefin

2018-06-05

Mycket god! Tyckte kompotten blev lite rinnig (kanske kokade den aningen för länge) så nästa gång reder jag den nog lite.

Gunilla

2017-06-22

Mycket god,intressant med blandningen av grädde och cremefraiche. Gissar att det är viktig att rabarbern är späd.

Checkbox Coop

2017-06-20

Till Therese: Det stämmer att det ska vara 2 tsk vatten.

Therese

2017-06-17

Stämmer 2 tsk vatten? Det ska inte vara msk?

Liknande recept

Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)
Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12 %) eller vitvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 500 g späda rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 500 g färska jordgubbar
  • Vaniljcrème
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 tsk vaniljsocker

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Midsommartårta i långpanna! Gör en enkel tårta som räcker till många, den här pavlovan med jordgubbar och rabarber kommer att göra succé!

Tillagningstid: 20 min + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Tillsättsockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Tillsätt potatismjöl ochättiksprit och vispa lite till.
  2. Bred ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred smetenöver halva plåten. Grädda mitt i ugnen 1 timme.

Kompott:

  1. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg rabarber, socker ochvatten i en kastrull. Låt koka på svag värme 2–4 min, rabarbern ska intekoka sönder. Låt kallna. Dela jordgubbarna och vänd ner i kastrullen.
  2. Vispa grädde och crème fraiche till en tjock kräm. Skeda upp hälftenav kompotten på marängen (utan så mycket vätska) och täck sedan medkrämen. Toppa med resten av kompotten och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-23

Hej Inger! Det ska va ar 2 dl socker. Mvh/Maja, redaktör

Inger

2020-06-20

Hur mycket socker skall det vara i marängsmeten?

Josefin

2018-06-05

Mycket god! Tyckte kompotten blev lite rinnig (kanske kokade den aningen för länge) så nästa gång reder jag den nog lite.

Gunilla

2017-06-22

Mycket god,intressant med blandningen av grädde och cremefraiche. Gissar att det är viktig att rabarbern är späd.

Checkbox Coop

2017-06-20

Till Therese: Det stämmer att det ska vara 2 tsk vatten.

Therese

2017-06-17

Stämmer 2 tsk vatten? Det ska inte vara msk?

Liknande recept

Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberpaj med mandelmassa

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pösomelett med apelsin

Betyg
Betyg
(0)