Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott
Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott
  • Tid 20 min + 1 timme i ugnen
  • Ugn 125º

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

4.5 (4 betyg)

Jordgubbar och syrliga rabarber med maräng

  • Tillagningstid 20 min + 1 timme i ugnen
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

6 portioner
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm ättiksprit (12 %) eller vitvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl
Jordgubbs- och rabarberkompott
  • 500 g späda rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 500 g färska jordgubbar
Vaniljcrème
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 tsk vaniljsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till ett fast skum. Tillsätt potatismjöl och ättiksprit och vispa lite till.

  2. 2

    Bred ut marängen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred smeten över halva plåten. Grädda mitt i ugnen 1 timme.

Kompott:

  1. 1

    Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt koka på svag värme 2–4 min, rabarbern ska inte koka sönder. Låt kallna. Dela jordgubbarna och vänd ner i kastrullen.

  2. 2

    Vispa grädde och crème fraiche till en tjock kräm. Skeda upp hälften av kompotten på marängen (utan så mycket vätska) och täck sedan med krämen. Toppa med resten av kompotten och servera direkt.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Josefin

    Mycket god! Tyckte kompotten blev lite rinnig (kanske kokade den aningen för länge) så nästa gång reder jag den nog lite.

  • Gunilla

    Mycket god,intressant med blandningen av grädde och cremefraiche. Gissar att det är viktig att rabarbern är späd.

  • Coop webbredaktör

    Till Therese: Det stämmer att det ska vara 2 tsk vatten.

  • Therese

    Stämmer 2 tsk vatten? Det ska inte vara msk?